nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

Les Matemàtiques i les Naturals es continuaran fent en anglès a l'IES del Port de Pollença

Una aula mig buida, durant les tres setmanes de vaga d'aquest inici de curs. | Javier Coll

Els alumnes de 1r d'ESO de l'IES Clara Hammerl, del Port de Pollença, continuaran fent les Matemàtiques i les Ciències Naturals en anglès.

Així ho ha assegurat la direcció del centre i l'inspector d'Educació que explicat a les famílies que cal aplicar a l'aula el projecte lingüístic validat per la Conselleria. Ahir dematí, una quarantena de pares i mares es reuniren amb la direcció del centre i amb l'inspector de la seva zona per demanar-los un canvi en les assignatures que es fan actualment en llengua estrangera. Són molts els infants que no poden assumir fer Matemàtiques i Ciències Naturals en anglès i els plors i les crisis d'ansietat han estat habituals des de l'inici de les classes, després de les tres setmanes de vaga. Els pares estan preocupats perquè han trucat a una trentena d'instituts i els alumnes només fan una assignatura en anglès que acostuma a ser Música o Plàstica.

Les famílies que es mostren contràries al Decret de tractament de llengües (TIL) només volen el millor pels seus fills i que no perdin un curs per una qüestió que consideren un problema “polític”. I asseguren que “ens sentim enganyats i volem una solució, si no haurem de prendre mesures dràstiques”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per madre preocupada, fa mes de 10 anys

Decreto 15/2013. artículo 8.2. En primero, segundo y tercero de esta etapa se impartirán en cada una de las lenguas oficiales y la lengua extranjera como mínimo una de las materias que tengan como objeto de aprendizaje las matemáticas, las ciencias de la naturaleza y las ciencias sociales. Luego, para no cumplen el TIL en esta faceta. Se han tenido que acoger al artículo 20 derogado por el Real Decreto 10/2013 que la deja así Artículo 4
Otros proyectos de tratamiento integrado de lenguas. Requisitos

1. Los centros educativos que requieran una distribución horaria de las lenguas
objeto de enseñanza diferente de la que establece el Decreto 15/2013, de 19
de abril, por el que se regula el tratamiento integrado de las lenguas en los
centros docentes no universitarios de las Illes Balears, pueden, de acuerdo con
el fomento de la autonomía, aprobar otro proyecto de tratamiento de lenguas
que se sujete a los requisitos siguientes:

a) El proyecto debe incluir la justificación y la argumentación del cambio
planteado, así como los mecanismos de evaluación y seguimiento previstos.
b) En el proyecto elaborado se respetará el mínimo de horas que, de acuerdo
con los artículos 6 a 10 del Decreto 15/2013, se impartirán en las diferentes
lenguas en cada una de las etapas educativas.
c) El resto de áreas o materias no lingüísticas se impartirán de manera
equilibrada en cada una de las lenguas oficiales y, si el proyecto así lo
establece, en la lengua extranjera planteada al proyecto.
Esto supone que se les ha consultado a los padres, no está derogado el artículo 22.c) En el caso de centros públicos, a ser consultadas mediante una votación en el caso de una propuesta de proyecto de tratamiento integrado de lenguas que prevea un tratamiento integrado de lenguas diferente del que se regula en este decreto. ¿qué han votado los padres? ¿qué les han vendido? mejor suspender a los niños en inglés qué aprobarlos en castellano, vamos a demostrar a su costa que los niños son unos inútiles en cualquier lengua que no sea el catalán. ¿quiénes son los inútiles?

Valoració:0menosmas
Per Ester, fa mes de 10 anys

A qui m'ha contestat... la professora que imparteix Naturals en anglès és evident que no està capacitada per fer-la en anglès (em pregunto si ho estarà per fer-la ni tan sols en català). Davant la manca de personal preparat (esta "professora" no duraria ni un minut en l'escola privada) que facin Naturals castellà.

Valoració:-1menosmas
Per Son Massot,, fa mes de 10 anys

SEGÚN EEUU, CATALUÑA Y BALEARES VULNERAN LOS DERECHOS HUMANOS

En Baleares y Cataluña no se respetan los Derechos Humanos. Esto recogió el Departamento de Estado norteamericano en un informe de 2010 sobre los derechos fundamentales de las personas.

La causa de esto gira en torno a la discriminación por razones de lengua que se produce en estas dos comunidades.
La imposición del catalán, especialmente en escuelas y hospitales, vulnera un derecho fundamental como es la libertad de idioma.


http://ecodiario.eleconomista.es/espana/noticias/2367358/08/10/Cataluna-y-Baleares-vulneran-los-derechos-humanos-segun-EEUU.html

Valoració:-1menosmas
Per contestant a n'ester, fa mes de 10 anys

Ester, el què has de fer és aprendre a llegir, ja que sembla que et vas botar aquesta classe.

Segons el TIL, si el centre disposa de professorat amb la titulació necessària (B2 d'anglès) ha de fer dues assignatures en anglès i, únicament en el cas de no disposar del personal adequat, aquestes assignatures s'han de repartir de forma equilibrada (que ni ells es posen d'acord en què vol dir equilibrada) entre català i castellà.

I, a més, segons la legislació, que tan bé has demostrat que no coneixes, un PTIL ordinari ha d'incloure matemàtiques, naturals i socials una amb cada llengua. I únicament si es segueix el procediment extraordinari es pot modificar aquesta distribució d'assignatures (article 4 del Real Decret que substitueix l'article 20 del Decret d'abril).

Per tant, torna a l'escola a aprendre a llegir o no facis cas de la gent que t'està "menjant el cap" perquè sembla que no t'estan contant tota la veritat.

I, per cert, segons la notícia, conselleria ha decidit que les assignatures han de seguir en anglès. Repetesc perquè sembla que les coses no et queden clares: CONSELLERIA. Per tant, no els han donat l'opció de canviar ni al català ni al castellà.

Cosa que si han deixat a col·legis concertats com La Salle de Manacor on les assignatures en anglès són simplement un parell d'activitats en anglès (les explicacions i exàmens en català). Però clar, als concertats no interessa pressionar-los, que és on duen els seus fills els proTIL.

Valoració:10menosmas
Per Ester, fa mes de 10 anys

El que han de fer es explicar aquestes assignatures en castellà, tal com diu la legislació. Així no hi hauria problemes.

Valoració:-13menosmas
Per TASSA I MITJA!, fa mes de 10 anys

Un 50 % d'aquests papàs i d'aquestes mamàs que ara fan el ploricó han votat en talibauzán.
I el tornaran votar.
De què se queixen?
No volen brou?
Idò TASSA I MITJA!

Valoració:8menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

ra3000: A alguns Instituts, i no només a Palma, es feien les Seccions Europees, que no és el mateix, ni prop fer-hi. El que passa és que ara els que han fet, promogut i parit el TIL, es volen apropiar dels resultats d'aquestes Seccions Europees, i fer veure que és el mateix que el TIL. Ells mateixos no tenen clar el què és trilingüismene i el que és TIL. Ells han fet un bunyol i ara volen dissimular. Tot això ja es veia venir, se'ls va dir, se'ls va fer una vaga de més de quinze dies i no han escoltat. Ja s'ho trobaran!

Valoració:6menosmas
Per r2, fa mes de 10 anys

ra3000, idó abans d'escampar mentides per internet com feis molt sovint els que no vos informau cerca informació veràs.

PD: veig que la majoria d'alumnes de 1r d'ESO de l'IES Port de Pollença tendran dificultats per passar de curs. Com els resultats que estan obtenint els centres que apliquen el TIL com toca (no com alguns concertas que diuen estar aplicant-ho i fan únicament algun exercici en anglès), ens trobarem que el 70 % de l'alumnat no superarà ni matemàtiques ni naturals, únicament que suspenguin una tercera assignatura ja els implicaria repetir. Però vaja, al Govern poc li importa aquest fet que es vé denunciant des del centre des d'abans del principi de curs.

A tots els pares proTIL que els seus alumnes suspenguin, s'ho tenen ben merescut. Als pares que han vist el problema amb aquesta norma antipedagògica, i que veuran com els seus fills surten perjudicats, únicament els podem emplaçar a seguir fent força i recordar tot això d'aquí un any i mig.

Valoració:12menosmas
Per ra3000, fa mes de 10 anys

Réplica a r2:
Jo sóc alcudienc, ni palmero ni pepero xD.
No obstant, no sé cert si serà fals o no,
això m' ho varen contar.

Valoració:-4menosmas
Per r2, fa mes de 10 anys

ra3000, FALS. El que estaven fent eren Seccion Europees que és un programa VOLUNTARI per l'alumnat. A veure si vos queda clar a tots els palmeros del Govern del farmacèutic.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente