algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Les tanques i la Guàrdia Civil es fan un lloc a la festa del Cosso de Felanitx

Només els membres que duien el pal·li han pogut botar la tanca que encercla l'ofici. | M.À.C.

Per segon any consecutiu, un dispositiu d'una quinzena d'agents de la Guàrdia Civil i diverses tanques instal·lades a les proximitats del convent han vetllat perquè l'entrada de les autoritats a l'ofici de Sant Agustí de Felanitx no tengués cap ensurt.

Avui és festa grossa a la localitat, amb motiu de la festivitat del patró, i la colla del Cosso ha mantingut el seu estricte protocol, sense voler fer molt de cas a les mesures de seguretat previstes pel consistori de Biel Tauler, mentre aquestes no han interferit en el desenvolupament de la celebració popular.

Ben prest al matí, el grup festiu ha realitzat una cercavila pels principals carrers, que ha precedit al pregó, realitzat enguany pel 'cossero' Toni Albons. Més tard, en una comitiva amb la Quica i el pal·li inclosos, tots plegats han estat saludats pel rector Fons al replà de l'església, just abans de començar la cerimònia.

Més tard, un pic ja havien entrat totes les personalitats convidades a l'interior del temple, els agents han impedit en un primer moment als membres del Cosso accedir a la plaça, on es continua la festa amb el pas de les autoritats per davall del pal·li.

Això ha generat moments de certa tensió entre les Forces de Seguretat i els felanitxers, que han quedat enrere amb diversos intercanvis de paraules entre uns i altres. Rere aquests, la Guàrdia Civil ha permès l'accés al recinte del pal·li amb la Quica i els xeremiers, però just després han tornat a col·locar la tanca, barrant el pas a la resta d'integrants del Cosso.

El pal·li
Finalment, ha arribat el moment més esperat de la jornada: el del pas per davall del pal·li. Com sempre primer han passat els Cavallets, els gegants i després era el torn de les autoritats, que no han pogut passar degut al fet que se'ls ha retirat el pal·li.

A més, alguns membres del Cosso els han esquitat un poc amb aigua, com a mostra de menyspreu i recordant l'episodi dels 'flitats' per la policia local. Un any més l'heroi ha estat l'antic rector Llorenç Lladó que ha estat aixecat a coll i dut baix el pal·li.

Autoritats
Entre els representants públics que han anat a l'ofici de Sant Agustí destaquen, a més del batle Tauler i la resta de regidors, la presidenta del Parlament, Marga Durán, el conseller de Salut del Govern, Martí Sansaloni, i la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, la felanitxera Catalina Soler.

Aquesta última fou una de les implicades en els incidents registrats al Sant Agustí de l'edició 2011, i fins i tot declarà en seu judicial per aquells fets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Sebastià Daurat, fa mes de 10 anys

Però "mallorquín", reiet, la bandera del castellet és tan catalana com la que penja a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. No et fa passar ànsia això! La bandera balear és blanca i verda, amb un puput de cresta molla enmig i una mitja lluna. I si n'has de mester cap vine a Felanitx i te'n donarem, així sabrem si ets tan curro i brau com vols mostrar-te.

Valoració:1menosmas
Per José Luis, fa mes de 10 anys

Jo som un foraster nascut a ´Granada i vengut de petit a Mallorca. Es veritat que a ca meva parlam el Castellà, però els meus fills han après a parlar Català i cap de noltros volem Balear o com es digui aquesta cosda. També voldria dir que els andalussos som d´esquerres per naturalesa i que la majoria mai combregarem amb aquesta gent ultradretana que vol destrossar la llengua Catalana. Volia escriure això perque la gent no confongui als inmigrants peninsulars amb els fatxes ultradretàns. Bon cap de semana a tots.

Valoració:17menosmas
Per emigrante, fa mes de 10 anys

Los tanques?

Valoració:-10menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 10 anys

Aquets qe se queixen que no hi ha banderas mallorquinas
i que se "anomenen" mallorquins, ¿ com així no hi son?
amb la del castellet que divan defensar, ¿que tenen pó ? no sé quina clase de mallorquins son, mmm molt curiós.

Valoració:4menosmas
Per Joan de la Tran, fa mes de 10 anys

Sou grans cossers!!!!!! Seguiu lluitant i posant-t'hi pit i collons! A Mallorca hi ha massa forasterots i gonelles però encara no saben que lluitarem fins a deixar-nos sa darrera gota de sang!!! ENDAVANT!!!

Valoració:15menosmas
Per iniestademivida, fa mes de 10 anys

aquest des puny estret es un foraste que es a totes ses protestas, el se preu 50 €, només parla castella

Valoració:-14menosmas
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

Molta bandera catalana i molta estelada, però cap bandera mallorquina, com diu "un de tants"...

Quina merda de poble i de festes. Una vergonya per als mallorquins

Per cert, un de tants (pancas), ens hauries d´explicar que té a veure escriure en castellà amb el panespanyolisme.
Cortito. Que eres muy cortito.

Valoració:-10menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

També heu de llegir el què diu John Elliott d'Espanya. No val només llegir i transriure només el què interessa:

Aquí teniu l'enllaç:
http://www.cuartopoder.es/otromilagro/haciendo-historia/3709

Bon profit!!!

Valoració:9menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

Mallorquin:

quatre estelades no vol dir quatre persones o sino mira bé. Per cert, jo no se veure cap bandera espanyola ni mallorquina. També és de molt mal gust dir-se mallorquin i escriure en la lléngua de l'imperi. A això se li diu "panespanyolisme" seguint els teus arguments.

Valoració:29menosmas
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

uno, dos, tres... y cuatro.
Coño!! Nunca había visto yo tanto pancatalanista junto en Mallorca.
Y será verdad eso que dicen que el independentismo en Mallorca no para de creer.... A este paso, el año que vien serán cinco (juas, juas, juas. O como dicen los polakos: huas, huas, huas)

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente