algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

L'estàtua de Jaume II a Sineu té nova ubicació oficial

El consistori aprova que la figura de bronze ocupi la cantonada del carrer que baixa des del Celler Son Torelló cap al Fossar. A la primera instal·lació, fa ara dos anys, membres del 'Círculo' sabotejaren l'acte

20602
El 8 de març de 2012 a les 7.30 hores del matí, operaris de la brigada retiraven l'estàtua de la plaça. | Arxiu

Novetats en la qüestió de la ubicació de l'estàtua de Jaume II a Sineu. El ple celebrat a la localitat el passat dilluns aprovà donar a l'obra una nova ubicació, amb els vots favorables de PSIB-PSOE, PP i CxI, i amb l'abstenció de Sineuers Independents (8 a 3).

Els dos donants principals de la figura de bronze, l'empresari Joan Sastre i l'escultor Ricardo Gago, havien arribat prèviament a un acord amb les autoritats perquè aquesta fora reubicada al mirador del Fossar, lluny de la plaça de l'Església, i els tècnics de patrimoni del consistori validaren l'emplaçament final.

Segons aprovà l'Ajuntament de Sineu, l'estàtua de Jaume II, ocuparà la cantonada del carrer que baixa des del Celler Son Torelló cap al Fossar, davant el conegut Teleclub. Així ho avança la revista sineuera Díngola en la seva versió electrònica.

Miquel Gelabert, portaveu de Sineuers Independents, opinà que "ja hem fet massa el ridícul amb el tema d'aquesta estàtua" i demanà "això no es repeteixi pus mai més".

Per la seva banda, el batle, Pere Joan Jaume (PP), contestà que ell personalment no era partidari de fer una gran inauguració. L'edil intentà així, com en ocasions anteriors, desvincular-se políticament de la polèmica que ha acompanyat la imatge del rei mallorquí.

Polèmica
L'equip de govern, fa ara cinc mesos, proposà al Consell reinstal·lar la figura a la plaça de l'Església, el mateix lloc d'on hagué de ser retirada.

Jaume apuntà que la institució insular "no ha rebutjat" aquella proposta, però admeté que a ell, en una reunió informal, membres del Consell li digueren que l'informe municipal que justificava muntar-la de nou a la plaça era "molt simple" i que hauria de ser "més complet".

La instal·lació de l'escultura de Jaume II ha estat un dels fets més polèmics i mediàtics ocorreguts a Sineu en els darrers anys. Més que l'estàtua, allò polèmic fou la instal·lació, la manera com es féu, amb membres del Círculo Balear enfrontant-se als sineuers i sabotejant el cant de La Balanguera fa ara dos anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.