cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Manacor posa fil a l’agulla per restablir la pressió de l’aigua

21674
Bernat Amer, el responsable de Medi Ambient a l'Ajuntament de Manacor.

L’Ajuntament de Manacor està duent a terme una sèrie d’actuacions per restablir la pressió normal a la xarxa d’aigua. Des de fa alguns mesos, als pisos situats a més altura sols surt un rajolí d’aigua en obrir l’aixeta, la qual cosa ha provocat queixes de part dels veïns. Alguns fins i tot diuen que l’escassetat de pressió no els permet fer rentadorades o posar en marxa el rentavaixella.

El regidor responsable de Medi Ambient, Bernat Amer, va explicar ahir que s’han ordenat un seguit mesures per resoldre el problema. D’aquestes en destaquen els estudis per explotar tres pous de propietat municipal, dels quals actualment no s’extreu aigua. “Tots tres tenen aigua, però hem de determinar-ne el cabal exacte que podem retirar-ne”, va manifestar Amer, qui va admetre que l’Ajuntament no disposa actualment dels permisos per explotar-los i que, per tant, caldrà tramitar-los. Aquesta mesura solucionaria la manca de pressió, però a mitjan termini.

Com a solució més immeditada, el Consistori estudia la viabilitat d’instal·lar bombes extractores de més potència al pou de la Moladora, cosa que permetria retirar-ne més aigua i incrementar-ne així la pressió. “En l’actualitat, en treim 800.000 metres cúbics per any, però estam autoritzats a retirar-ne 1.300.000”, detallà l’edil. En aquest cas, tan sols caldria substituir les bombes o instal·lar-ne de noves, de manera que “a final de setmana o principi de la que ve s’hi podria posar remei” , va assenyalar.

La tercera via que es preveu és incorporar el pou dels Creuers a la xarxa. El problema és que el pou esmentat actualment no disposa de corrent elèctric. “Havíem pensat instal·lar-hi una alternadora, però el pressupost per fer-ho supera els 60.000 euros i caldria convocar un concurs públic, cosa que retardaria molt la solució. Ara mantenim converses amb Endesa per veure si podríem fer-hi arribar l’electricitat amb menys temps”,  detallà Amer. Hem d’aconseguir restablir la pressió”, sentencià.

Aquestes actuacions cal emmarcar-les en el litigi judicial que enfronta l’empresa concessionària del subministrament de l’aigua i el Consistori. La concessionària (Aigües de Manacor) reclama 8 milions d’euros a l’Ajuntament.

“Manca d’inversió”
Per una altra banda, Amer revelà que un informe elaborat per l’empresa indica que cada any s’extreuen 2,5 milions de metres cúbics d’aigua dels pous i que sols arriba a facturar-ne un. L’un i mig restant, per tant, es perd en la distribució. “Sospitam que no s’han fet les inversions necessàries en el manteniment de les canonades”, criticà Amer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.