algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L’antiga fàbrica de Yanko, un perill

21646
Imatge de l'abandonada fàbrica de Yanko, a Llucmajor. | Antoni Pol

“S’observa la porta que dóna entrada a l’antiga fàbrica de Yanko; està oberta. Es realitza una inspecció ocular de l’interior de les instal·lacions i s’observa que s’han endut tot el cablatge de l’interior de la nau i també que hi ha pintades realitzades per joves”. Així comença un informe elaborat per la Policia Local de Llucmajor sobre una de les dues fàbriques que Yanko tenia a la localitat. El document esmentat es refereix a la del carrer Pere Antoni Mataró, abandonada des que l’empresa va tancar i on ara algun grup de joves hi acut de tant en tant. “Podria ser un perill si s’hi declaràs un incendi”, assenyala l’informe policíac. L’Ajuntament ha ordenat a la propietat que la tanqui amb pany.

Aquesta fàbrica tancà fa un grapat d’anys, amb la fallida de Yanko. “A l’interior de la nau s’hi observen muntanyes de capses de sabates, apilades en caramulls. Aquesta situació podria ser perillosa en cas que s’hi declari un incendi, atès que és freqüentada per joves. Es deixa la porta tancada però sense assegurar; una empenta basta per obrir-la”, diu el document.

L’informe fa constar que “l’incendi seria de difícil solució per la quantitat de material combustible emmagatzemat en el local sense cap mesura de prevenció”. També adverteix que grups de joves intenten entrar-hi, i diu que “suposa un perill evident tant per als veïns com per als intrusos”.

“Hi he sentit gent xerrant”

Divendres passat, un porta de la fàbrica continuava travada només amb un llistó de fusta. Una llucmajorera que anava a plaça comentava: “El portal de la cotxeria sol estar obert. Hi van al·lots, em pareix. Jo de vegades he sentit gent que xerrava a dins”. “Els veïns estam preocupats que algun dia no passi res”, afegí.

Per posar remei a la situació, Joan Jaume, el batle de Llucmajor, dictà el gener una ordre que mana a l’actual propietari que tanqui l’immoble amb pany. L’ordre, però, no s’ha pogut notificar a aquesta persona i s’ha hagut de publicar al BOIB. Si la propietat no hi fa res, l’Ajuntament haurà d’actuar-hi pel seu compte i enviar-ne la factura al titular.

Fonts llucmajoreres apuntaren que aquesta nau, després del concurs de creditors que posà fi a Yanko, se subhastà i fou comprada per una empresa de fora de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.