algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

L’oposició vol reprovar el batle pel suport al Círculo

SI demana un ple extraordinari per “depurar responsabilitats” per la inclusió de la conferència en el programa oficial de festes

L'oposició a l'Ajuntament de Sineu vol la reprovació del batle, Pere Joan Jaume (PP), per haver cedit un espai públic al Círculo Balear perquè pogués organitzar la conferència del catedràtic d'Història del Dret de la UIB Román Piña sobre el rei Jaume II.

Sineuers Independents (SI) sol·licitarà la convocatòria d'un ple extraordinari amb la idea de reprovar la cessió de la casa de cultura, més coneguda com a teleclub, i la inclusió de la xerrada dins el programa de la Fira de Sant Tomàs, Nadal i Sant Antoni. Miquel Gelabert, portaveu de SI, assegurà que el ple servirà "per saber per què s'inclogué la conferència del Círculo dins els actes oficials i depurar-ne les responsabilitats".

De fet, la decisió de reprovar els responsables va ser debatuda ahir durant una assemblea de la Plataforma 29-M, que aplega entitats i veïns contraris a la presència de l'entitat de Jorge Campos, a la qual es responsabilitza dels incidents ocorreguts per la instal·lació de l'estàtuta de Jaume II, ara fa un any i mig, a Sineu. A la reunió, també hi assistiren membres de SI i de la resta de partits de l'oposició.

"El batle es va comprometre a una petició que li havia fet la plataforma de no cedir cap espai públic al Círculo, però no ha estat així. Hi ha molt de malestar al poble", assegurà Gelabert que, al marge de la polèmica, destacà el rigor històric del professor Piña Homs.

Pere Joan Jaume, per part seva, afirmà que "de tot d'una no sabia que l'acte estava organitzat pel Círculo, només que Román Piña hi feia una conferència. Més tard me n'informaren, però quin problema hi ha?", afegí. El batle advoca perquè totes les entitats "tinguin cabuda" i crida a la "convivència".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 10 anys

Sabem una cosa nova d'aquest honorable senyor batlle:

Té excuses per escopir damunt sa seua paraula. Res de nou en un representant dels servidors de la FAES, però es veu que necessitam veure-ho d'un amb un per acabar-ho de tenir clar.

Pobre home aquest conferenciant. Autocondemnat a tenir la imatge emmerdada amb aquests antimallorquins del sirkulô.

Valoració:0menosmas
Per canamunt, fa mes de 10 anys

Gràcies dic pel teu "copy & paste", perdona copiar i aferrar.

Valoració:0menosmas
Per ben amic, fa mes de 10 anys

El Batle de Sineu, cap del Partit Popular a la capital des Plà, té assolit el compromís de governar el poble sense cometre cap mena de corruptela i d'evitar qualsevol tipus de fòc, de renou, d'enfrontament social. En Romám Pinya Homs podria haver caigut en l'engany dels que fan par del Círculo Balear. El meu suggeriment és que lascoses que vulgui fer el Círculo Balear ho faci a Ariany o Costix

Valoració:0menosmas
Per dic, fa mes de 10 anys

@canamunt:


ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.


ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.

(DIEC2)

Valoració:12menosmas
Per canamunt, fa mes de 10 anys

JAJAJAJAJAJAJAJA !

Quasi son més els conferenciants que el públic de les seves xorrades feixistes.

cir CULO balear: a mamar-la a madriz

Valoració:7menosmas
Per Mac Insular, fa mes de 10 anys

Qué baix ha caigut en Roman Pinya, i no per la seva ideologia prou coneguda.

Valoració:7menosmas
Per XL, fa mes de 10 anys

El problema és si s´en duen subvencións, amb tantes necessitats con hi ha actualment.

Valoració:5menosmas
Per Rosella, fa mes de 10 anys

Es veu que a Sineu tenen milers i milers d'adeptes, els del SirCULO. Diuen que varen haver d'anar a cercar més cadires perquè, com es veu a la foto, la sala era plena de gom a gom. En una paraula, un exitàs, la conferència.

Valoració:13menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

¡Cómo si Europa tuviera vela en este entierro! Bien que se apresuraron Francia e Inglaterra a aceptar su Gobierno antes del final de la Guerra Civil,con menosprecio a los pobrecillos de la II República.Las nuevas generaciones han sido educadas en el odio y así les va a ir.De frustración en frustración.Somos muchos los que vivimos aquella época y tenemos memoria.Sabemos que todas las familias de los políticos actuales fueron educadas y medraron a la sombra de Franco,socialistas incluídos:Zapatero,De la Vega,Rubalcaba,Chacón, etc.¡Déjense de zarandajas y rencores.!

Valoració:-5menosmas
Per Contra es feixisme i espanyolisme! signau!, fa mes de 10 anys

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalización-de-la-fundación-nacional-francisco-franco#

recollida virtual de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitam finançar amb doblers públics entitats feixistes i espanyolistes! I l'exaltació d'aquests "valors" d'odi.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente