algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El PP de Sóller retreu a l’oposició que “perdi el temps” amb l’afer càmera

23500
La convocatòria del ple d’ahir l’havia forçada l’oposició. | Ll.G.

El ple extraordinari que es dugué a terme ahir a Sóller amb l'afer de la càmera oculta de l'aparcament dels Estiradors com a punt destacat evidencià de nou les diferències entre els governants (el PP) i l'oposició (Entesa, PSOE i Progressistes). Els primers consideraren "una pèrdua de temps" el ple; els segons, pel seu cantó, varen tornar a fer estelles de l'actuació de l'equip de govern en aquest afer.

El ple es va convocar per imperatiu legal, perquè els tres partits de l'oposició l'exigiren, i havia de tractar temes força controvertits: l'afer de la càmera oculta, el rol de l'Ajuntament en l'acusació contra el jove detingut per haver calat foc al cotxe de Carlos Simarro i la sentència sobre la concessió del subministrament d'aigua potable.

Quant al primer punt, PSOE, Entesa i Progressistes varen retreure a Simarro la manca d'informació i la vaguetat de les explicacions donades sobre la càmera. Josep Lluís Colom, el portaveu del PSOE, va exigir al PP "més respecte als ciutadans" i recordà que, "si des del principi s'hagués seguit el procediment legal, ara no hauríem de ser aquí". Catalina Esteva, regidora de Progressistes, assegurà que si l'explicació que dóna el PP als fets és la mateixa que s'ha donat a la premsa -que hi ha informes tècnics que avalen la decisió- la resposta és que la càmera oculta no es podia instal·lar i que "per tant, en tractar-se d'una decisió exclusivament política de l'edil de Governació, aquest hauria de decidir si dimiteix o bé si demana perdó, deixant a banda que puguin derivar-se'n responsabilitats penals". Miquel Gual, el portaveu d'Entesa, manifestà que, "mentre no es demostri el contrari, s'ha violat el dret a la intimitat". Prèviament, el popular Miquel Bestard havia criticat i lamentat que l'oposició forçàs la convocatòria d'un ple extraordinari per tractar-hi una qüestió "com aquesta, que no és més que una pèrdua de temps".

El segon punt va tractar una proposta també de l'oposició que exigia al Consistori que demanàs penes dirigides a la reinserció del jove de poc més de 20 anys arrestat per haver calat foc al cotxe de la primera vara. La moció, finalment, es va retirar a instàncies del PP; això no obstant, Carlos Simarro va revelar que l'Ajuntament encara no ha decidit si es personarà com a acusació particular o si continuarà figurant en qualitat de "perjudicat" (pels parquímetres). Simarro argumentà que la investigació encara està en marxa i reiterà que cal aclarir, primer, si el jove va ser "induït" a fer-ho. PP i esquerra pactaren reprendre el tema quan se'n faci el judici.

Aigua potable

Quant a la sentència judicial que anul·la la concessió del subministrament d'aigua a Acqualia, el PP va declinar pronunciar-s'hi fins que s'anul·li o confirmi definitivament la sentència".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Ells si que perden el temps posant artilugis que infringeixen la llei i els drets de les persones!

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Doncs l'argument que utilitzaria qualsevol règim fascista. Igual.

Valoració:3menosmas
Per Mar, fa mes de 11 anys

Un circ, on el bufó major més li valdria deixar cadira i vara i partir, per violació de la intimitat només per propi interés particular!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente