cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Intensa jornada judicial pels aldarulls de Sant Agustí enmig d’un ampli desplegament policíac

Dos municipals admeten que l’ús d’esprai no era necessari i el magistrat n’amenaça un de denunciar-lo per fals testimoni. Una perjudicada revela que li negaren el dret de presentar-ne una denúncia. El fiscal no acudí a la cita

24702
Els tres joves imputats que declararen arran dels incidents parlen amb el seu misser, Josep de Luis, davant el jutjat. | Antoni Pol - A.Pol.

La mare d'una criatura ruixada amb esprai, dos agents de la Policia Local i tres joves felanitxers declararen ahir als jutjats de Manacor davant el magistrat que investiga la causa relativa als incidents que es registraren a les passades festes de Sant Agustí, quan les autoritats passaren sota pal·li. A banda del jutjat, però, la notícia ahir era també al centre de Manacor, pres per un ampli desplegament policíac. Fins i tot es veié un helicòpter sobrevolant la ciutat.

La primera persona que declarà va ser la mare d'un infant de sis anys que va ser ruixat amb gas i que, com altres desenes de felanitxers, va haver de rebre atenció mèdica. M.G.C., que comparegué en qualitat de perjudicada, explicà al magistrat que anà a denunciar els fets a la Policia Local, però que l'agent es negà a recollir la demanda al·legant que "no tramitaria una denúncia contra un company". Llavors acudí a la Guàrdia Civil, on sí que cursà la demanda. Afegí, així mateix, que sentí com agents de la Benemèrita admetien que els municipals "s'havien posat molt nerviosos".

Els dos agents de la Policia Local que ahir declararen no utilitzaren l'esprai urticari. Manifestaren, tots dos, que no ho consideraren necessari, des de la posició on estaven. Digueren que no van veure cap agressió concreta, que tot plegat els semblà un tumult, que no creuen que algú organitzàs les suposades agressions a les autoritats. Un d'ells admeté que havia "sentit" que els dos agents que sí que flitaren són, alhora, l'instructor i el secretari de l'informe que redactà la Policia Local felanitxera i que ha motivat la causa judicial. Quant a la compareixença dels dos agents, cal afegir que el jutge advertí que un d'ells ha exposat dos relats distints dels fets: en el primer informe (redactat a la tardor), assegurà que un jove havia iniciat els aldarulls, mentre que ahir digué que aquest jove feia altres coses. El jutge li recordà que, com a agent, té l'obligació de dir la veritat i que no fer-ho està penat.

Els tres joves imputats, pel seu cantó, reafirmaren que les festes de l'any passat van ser com sempre, amb l'excepció que els municipals varen flitar amb gas. Cal assenyalar, així mateix, que el fiscal no acudí a les compareixences. La roda de declaracions continuarà dilluns que ve, amb les compareixences de Catalina Soler i Maria Salom i altres imputats i municipals.

"Que ve Bauzá?"

Mentre al jutjat tenien lloc les declaracions, una dotzena d'agents de la Policia Nacional, pel cap baix, s'havien desplegat pel centre de Manacor. Una parella vigilava al portal dels jutjats, dos més feien guàrdia en un cap de cantó del mateix carrer, tres eren a la Bassa, i una altra parella feia guàrdia devora l'Ajuntament. Cal assenyalar, a més, que un helicòpter (de la Policia) sobrevolà Manacor. Ciutadans que passejaven anaren fins a les dependències judicials per saber què passava. Arribà a córrer la brama que José Ramón Bauzá era a la vila. Altres feien broma insinuant que, com a mínim, "deu ser-hi Rajoy".

Aquest diari intentà conèixer els detalls del dispositiu de seguretat. Els agents remeteren a la Prefectura de la Policia Nacional de Palma que, alhora, assegurà que la delegació de Manacor es negà a facilitar-los les dades. Es van limitar a informar que s'havia muntat "un dispositiu que evitàs que es registrassin incidents". Els agents, en cap moment, no hagueren d'intervenir. Ningú no es concentrà, ni protestà, ni hi va haver cap incident.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Montesquieu, fa mes de 11 anys

"El jutge li recordà que, com a agent, té l'obligació de dir la veritat i que no fer-ho està penat."
"Cal assenyalar, així mateix, que el fiscal no acudí a les compareixences" (SIC)

Visca la Separació de poders!!


"Una dotzena d'agents de la Policia Nacional, pel cap baix, s'havien desplegat pel centre de Manacor"

Abaix amb l'estat policial!!

Valoració:15menosmas
Per ...i sa quica diu que noooooooo!, fa mes de 11 anys

MORI EL MAL GOVERN!

VISCA LA FESTA! VISCA LA LLIBERTAT! VISCA FELANITX!

Valoració:26menosmas
Per Ratil i fora!, fa mes de 11 anys

Carreixetes i PP els hauria de caura la cara de vergonya! Ordenar a la seva parella que fliti a tort i a dret!

És que a més, veus la seva cara i la trobes lletja, lletja, lletja. No diuen que la cara és el reflex de l´ànima? Idò això!

Valoració:25menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

Supòs que sí que ho pagam nosaltres. Us imaginau, amb la gràcia que ha tengut en Josemarrón per crear-se enemistats vagi on vagi, el que ens costa això als ciutadans? A més d'emmerdar-ho tot, llavors nosaltres hem de pagar perquè el protegreixin de possibles incidents que tem per les seves malifetes? Si jo fos presidenta i em preocupàs tant la rebuda que tendré als pobles, crec que faria autocrítica. I els seus assessors? He arribat a pensar que l'aconsellen malament a posta perquè practiquen alguna revenja contra ell. No pot ser mai que algú amb dos dits de front li aconsegui allò de les fotos amb les corvines i amb les garbes d'alfals. Els pagesos que el veren per la televisió carregant les garbes s'exclamaren: cap de fava!

Valoració:30menosmas
Per Card, fa mes de 11 anys

"UN DESPIEGUE POLICIAL SUPERIOR AL HABITUAL".-Aixo ho pagam noltros??.-Quin ridicul!!!!.-Ai ai ai aiai

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente