algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

El grup Sineuers Independents exigeix “responsabilitats” pel monument a Jaume II

La formació política acusa Josep Oliver (CxI) i Pere Joan Jaume (PP) d’infringir la Llei de patrimoni. “Ja està bé de fer les coses amb tanta impunitat”, denuncia

28826
L’Ajuntament permeté que l’estàtua s’instal·làs a la plaça, un indret catalogat Bé d’Interès Cultural. | m.serra

Sineuers Independents (SI) considera que el Consell ha d'exigir "responsabilitats" a Josep Oliver i Pere Joan Jaume, perquè ells permeteren que la polèmica estàtua de Jaume II s'instal·làs, de manera irregular, en un indret protegit. Josep Oliver (CxI) i Pere Joan Jaume (PP) eren els màxims responsables de l'Ajuntament quan es col·locà i s'inaugurà la imatge. Ells "incompliren de manera flagrant la Llei de patrimoni històric de les Illes Balaers", sentencia SI.

La setmana passada se sabé que el Consistori sineuer sol·licitava "assessorament" al Consell per reubicar l'escultura. La petició arribava nou mesos després de la inauguració (dia 29 de maig) i mig any després que els tècnics de la institució insular redactassin un informe en què s'indicava que l'estàtua "desvirtua la percepció de l'espai urbà -referint-se a la plaça- i de la façana de l'església". Ni el Consell ni la Sala no havien fet cap passa per regular-ne la ubicació, de llavors ençà.

SI, formació política d'esquerra propera al PSM, recorda que vint dies abans de la inauguració de la imatge comunicà al batle (Oliver) que per instal·lar-la a la plaça (un indret protegit i catalogat com a Bé d'Interès Cultural) calia l'autorització del Consell. Oliver "va fer-ne cas omís", subratlla SI. Pere Joan Jaume, que quan s'inaugurà era el batle accidental, "també n'és responsable, perquè presidint l'acte donava suport a la instal·lació", afegeix.

Articles infringits

Els independents entenen que el Consell "ha d'exigir responsabilitats" a Oliver i Jaume perquè vulneraren la Llei de patrimoni. L'article 41.2 diu que "en un Conjunt Històric es prohibirà la col·locació d'elements i instal·lacions que impliquin una ruptura de l'estructura o la composició de la façana, o que impliquin perjudici per a la contemplació i el gaudi ambiental de l'entorn", i el 102.4 considera "infracció greu" les actuacions que es facin i que contravinguin, entre d'altres, l'article 41. L'article 105.2 estableix que "seran responsables les autoritats i els membres de les corporacions locals que autoritzin llicències o autoritzacions el contingut de les quals sigui manifestament constitutiu d'infracció d'acord amb aquesta llei". "Ja està bé de fer les coses amb impunitat. És un mal exemple que els batles no respectin la normativa", conclou Sineuers Independents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Sineu té problemes, fa mes de 12 anys

Com diu el meu nom, Sineu té diversos problemes.

El primer és una coalició de govern en la que qui va guanyar no va donar un toc damunt la taula per fer les coses com toquen. Els sineuers tenim la desgràcia de tenir un batle al que només li interessa el sou i es fuma el poble, i uns regidors del PP acollonits que no s'atreveixen a comandar en minoria. Pot ser convendria que rompéssin el pacte i es féssin d'una altra manera les coses.

El segon problema és una oposició dels Sineuers Independents que també té un bon historial. No poden païr que el PP, amb un candidat que té circunstàncies personals del tot reconegudes, guanyés les ekeccuibs. Deu ser per això que el que no han aconseguit a les urnes ho volen aconseguir mitjançant assemblees, desqualificacions i copant associacions (Exemple: intent de controlar l'AMIPA de Sineu amb la candidatura de l'Independent Pep Florit). I jo em demano, com així Miquel Gelabert no predicava legalitat quan, essent regidor, el seu partit volia permetre fer l'edifici de devora del Pou dels Horts que, literalment, estigués damunt dit bé catalogat?

El tercer problema són els nostres serveis administratius. La gran majoria de treballadores del nostre Ajuntament (col·locades quasi en la seva totalitat per Sineuers Independents), pràcticament dediquen més temps a fer Facebook, passar informes a l'oposició i organitzar assemblees, que a fer la seva feina.

Amb un batle passota, uns regidors del PP acollonats, una oposició sense escrúpols i certs treballadors cara-dures, així ens va. Tenim el poble que ens mereixem.

Valoració:1menosmas
Per Rafel, fa mes de 12 anys

A Rotaboc: es que és tannnnnnnnnn guapa!

Valoració:0menosmas
Per Miquel-Dodge, fa mes de 12 anys

Vaja, veig que com a minim n'hi ha 5 que desaproven es méu comentari. Val a dir que l'unic que faig es agrair ses paraules escrites per en Joan Sastre, persona que per cert encara no conec, aixi que no vos penseu que tenc gaire a veure amb s'estàtua.
Simplement vull manifestar sa meva opinió aprovant sa brillant idèa de qui va pensar que dedicar un monument en es nostre benvolgut rei Jaume II era un homenatge ben merescut. Sa gran llàstima d'aquesta decisió es que s'hagui polititzat i cuestionat tant.
Posiblement es que ni va haver que no tengueren es protagonisme que desitjaven en es seu moment, però hem de comprende que no tots podem esser qui volem esser quan voldríem esser-ho. A vegades toca a uns i a vegades a uns altres.
Tal vegada no hi va haver suficient consens a s'hora de decidir com i de quina manera s'encarregava i es col.locava es monument, o sigui com s'havia de tramitar es permis corresponent, a qui s'havia de encarregar, on s'havia d'instalar, cuant havia de costar, qui el havia de pagar i qui el havia de cobrar.
Per tant, crec que en una situació difícil, en sa que no hi hagi acord suficient, algú ha de prende sa decisió que cregui més oportuna ò convenient i aquesta persona sería es máxim responsable des municipi en aquell moment.
Esper i confii que un dia s'imposi es seny i hi hagi bona voluntat per arribar a consensuar ses decisions que mos afecten a tots.
Salut, força i coses bones per tothom.

Valoració:6menosmas
Per Joan P.G., fa mes de 12 anys

Una simple opinió:

Si el PP de Sineu fos tant radical no duria en Tomeu Penya per les festes, ni donaria suport als xeremiers de Sineu, ni faria actes amb català (per exemple amb n'Eulària Arles),... la feina que estan fent amb cultura i festes crec que és bona, i encara més si tenim en compte les dificultats econòmiques actuals. Tal volta hauríen de donar una subvenció a Díngola i estic segur que si fos per un regidor del PP li donarien.

Valoració:-3menosmas
Per Pedrito, fa mes de 12 anys

Vols que els t'arregli jo als papers? 50 eurets i no en parlem més (així seria si tu comandassis sineuer 2.0)

Valoració:-9menosmas
Per rotaboc, fa mes de 12 anys

Una altra cosa:

A sa plaça el dia de l'inauguració no hi havia tots els sineuers. N'hi havia molts però no tots. Per tant tots els de l'assamblea i de l'OCB no sou Sineu, que quedi clar NO SOU SINEU. Sou una part dels sineuers amb tot el respecte del món. Però Sineu és molt més gran i hi ha molta gent (més de 2500) que no s'han pronunciat, no ´son de s'assemblea triquetera ni de l'OCB. Au idò!! Vos pensau que Sineu amb el tema de l'estatua i de la llengua no dorm i anau ben errats; sou es 4 mateixos que no podeu pair que es PP comandi. Al tanto!!! Els placers volen l'estatua i diuen que si fa falta s'encadenaran a ella perquè no la toquin!! Quina putada, es gust que pas jo quan veig sa terrassa des Bar S. plena d'independents amb un tassó d'aigua (per no gastar) contemplant s'estatua!!

Valoració:-13menosmas
Per sinever 2.0, fa mes de 12 anys

P.J.

No es que t'enguem comandera, és que comandam. I comandarem. Si se repetisssen les eleccions augmentaríem 1 regidor.

Ahh i no som ni pedro ni res per l'estil

Valoració:-21menosmas
Per rotaboc, fa mes de 12 anys

Esquerrans voltros feis tot el renou que volgueu que mentrestant es PP sinever va fent feina i intentant resoldre problemes. Almanco als seus regidors els veuen per tot. I de radicals res. A Sineu els unics radicals i ultrasectaris que hi ha són els Independents, els d'esquerra cauen bé (els resultats electorals no són justs, tenien una super llista d'intelectuals i de gent que gràcies a ells a Sineu hi ha cultura, quina putada) sobretot el director de Díngola que és una persona oberta i amiga de membres del PP.

Valoració:-7menosmas
Per sinever 2.0, fa mes de 12 anys

I es sindicalista ja torna lladrar. Que no heu vist la pàgina de facebook dels SI. No hauria de fer feina a n'aquestes hores. Aquí, si ets del PSM estas salvat; bona vida, poca feina,... és normal que les sapi totes a les lleis, els decrets,... L'haurien d'enviar a Formentera a fer feina i s'espabilaria un poc. Com ha de tenir doblers el Govern si hem de mantenir tots els sindicalistes que no en foten ni brot.
Tanta sort que no comanden a Sineu perquè estariem ben arreglats i si jo comandas faria net per s'ajuntament; crec que n'hi ha que se dediquen a passar informes a s'oposició, a jugar a tetris i a fer comentaris pel facebook! Almenys quan jo hi he anat per arreglar papers no m'han resolt res, cosa que no entenc perquè el seu lider, el portaveu dels SI, els podria explicar com van les lleis i la normativa.

Valoració:-25menosmas
Per Joan Sastre i Balaguer, fa mes de 12 anys

golafre (el que s'ho menja tot) III de ses cases noves:
a) Tu eres al ple de dia 28 de gener de 2011? perquè jo si que era i no vaig veure a cap golafre, ni de ses Cases Noves, ni de Calvari.
b) En Ricardo Gago va fer l'escultura perquè se li va encarregar. No va ser iniciativa seva, com molts es pensen.
c) Meam si contam les coses com són, que de tan golafre et menges paraules. Que és això de "diverses persones pertanyents a col·lectius com l'OCB, Esquerra, etc" la persona que m'ho va demanar va ser el Sr. Biel Florit (Sabateret) i exactament m'ho va demanar davora el Banc de Santander. I la meva resposta va ser la que ha estat sempre, es va fer una convidada múltiple al Facebook i tots sabem com funciona Facebook.
Salut

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente