algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

Neu, fred, vent i... sobretot psicosi

Onada de fred siberià sí, però no tant. La nevada als pobles de la Tramuntana va provocar fins a 6 carreteres tallades

26396
AppleMark | Ferran Aguiló

La psicosi col·lectiva per l'arribada d'una onada de fred siberià a les Illes s'està afeblint. Tot i el fred, els termòmetres no han baixat tant com s'esperava. La neu, però, sí que ha fet acte de presència. A partir de les nou del verspre, els primers flocs queien sobre Palma i s'esperava una matinada crua. Allà on va nevar amb més intensitat era a la zona de l'aeroport de Son Sant Joan. Pobles de la Serra, com Lluc, Galilea, Valldemossa, Sencelles i Esporles, també varen quedar enfarinats.

La Direcció General d'Emergències es tornà a reunir per fer un seguiment de la previsió del temps i recomanaren prudència pel fred i pel vent fort, sobretot a la costa. Afegiren que baixarien les temperatures i que hi hauria pluges dèbils amb probabilitat de neu a cotes baixes. Aixó sí, sense risc.

L'Aemet rebaixà l'alerta taronja a groga i apuntà que el fet que la major part de les pluges haguessin caigut dins la mar va minvar el volum de neu que s'esperava. Sí que destacaren, però, que aquests dies s'esperen ratxes de vent de fins a 90 km/h a la zona del nord de Mallorca i Menorca, a més d'onades de fins a 6 metres. El port de Maó està tancat. Pel que fa al fred, s'esperen temperatures màximes de 3 o 4 graus i mínimes de 4 graus sota zero a la serra de Tramuntana, malgrat que dies enrere s'havia parlat de fins a menys 12 graus.

Molts talls de carretera

D'altra banda, el Consell informà de nous talls a les carreteres Ma-10 de Pollença a Andratx, Ma-2130 de Caimari a Lluc, Ma-11 al coll de Sóller i Ma-2100 de Bunyola a Alaró. La Ma-4011 del puig de Sant Salvador (Felanitx) i la Ma-5018 (Randa-Cura) també quedaren tallades. La Ma-10 estava tallada des de dijous des del tram del coll de la Batalla fins al mirador de les Barques.

Ahir s'hi afegiren els talls entre els quilòmetres 20,5 i 50,8 (de Lluc a la cruïlla de Fornalutx) i també el que va des de Lluc fins al km 6,5 (Pollença). Pel que fa a la Ma-2130, quedà tancada des de Caimari al km 16, i la Ma-11, des del km 17 fins al 28. La Ma-2100, en canvi, es tallà des del km 1 fins al km 18. En zones com Valldemossa i Esporles es registraren problemes de gel. També es produïren dues avaries elèctriques a Petra, Porreres i Manacor. A Eivissa hi hagué despreniments de roques i d'una paret de pedra seca a Santa Eulària i Sant Antoni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per forastera, fa mes de 12 anys

ja, els increduls que si no neva a la porta de ca seva no neva enlloc!! Idò, a ca meva hi ha una nevada de collons, ningú podria dir si és un poble de mallorca, de burgos o d'alava. I no atura!!

Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 12 anys

Els metereòlegs, com solen fer, l'han encertada. Ja esta bé de critiques gratuïtes!

Valoració:6menosmas
Per Sollerica, fa mes de 12 anys

Idò per a tots aquests que criticau tant: no sé com està la resta de Mallorca, però Sóller està totalment cobert de neu. No s'han errat!

Valoració:3menosmas
Per Natàlia, fa mes de 12 anys

Algú ha vist els informatius d'IB3 avui??? moooolt exagerat....
Més de 20 minuts de portada dedicats a l'ona que havia de paralitzar "ses nostres illes" (com diuen ells).
Si això no és voler crear alarmisme, ja em direu què és...

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 12 anys

Tot plegat una estafa! Fa rialles quan diuen que ha fet la neu dins la mar, ja no saben quina excussa han de dir per reconéixer que l'ha cagada. Deu mevet, si el 56, si el 85. De que cony van aquests de l'aemet? AMB VENT DE 70 KM, NO FA NEU!

Valoració:0menosmas
Per Neva, no "fa neu", fa mes de 12 anys

Com quedam? Polar o siberià?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente