algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Inca lluita per recuperar l’ajuda del mercat cobert

L’Ajuntament negocia amb el Govern el retorn de la subvenció de 704.000 euros que es retirà el 2009

54884
El mercat cobert d'Inca està en funcionament des de fa prop de dos anys. | E. BALLESTERO

L'Ajuntament d'Inca treballa per recuperar la subvenció de 704.000 euros que l'anterior Govern balear denegà l'any 2009 per la manca de compliment en els terminis d'execució de la polèmica obra del mercat cobert. Segons interpreta el batle de la ciutat, Rafel Torres, "l'exconsellera de Comerç i Indústria Francisca Vives denegà la concessió d'alguns terminis de la subvenció al·legant que l'obra no s'havia acabat en el temps previst, malgrat que realment l'ajuda es retirà per una decisió política".

D'aquesta manera, i amb l'entrada del nou Govern balear, Torres explicà que "s'han mantingut contactes amb el president, José Ramón Bauzá; el conseller de Vicepresidència Econòmica, Josep Ignasi Aguiló, i el conseller d'Administracions Públiques, José Simón Gornés, que ens han assegurat que recuperar l'ajut és viable durant aquesta legislatura".

Tot i que l'actual moment econòmic no permetrà el retorn dels 704.000 euros durant el proper 2012, "tenc el compromís de Bauzá i d'Aguiló perquè el 2013 es prevegi el pagament de la subvenció que s'acordà per executar l'obra i que es retirà sense cap justificació i de manera discrecional", segons el batle.

Projecte

Torres considerà ahir que "l'obra del mercat cobert es dugué a terme per dinamitzar el comerç, per la qual cosa entenem que havia de tenir l'ajuda de les institucions supramunicipals. Si no s'hagués concedit una subvenció de tres milions d'euros per executar l'obra, l'Ajuntament no s'hi hauria involucrat sol". Per aquesta raó, creu que els 704.000 euros que es denegaren corresponents a l'anualitat de 2008 han de tornar al Consistori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.