muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Els foguerons, el correfoc i el pregó prenen la metxa del Dijous Bo a Inca

Maria Antònia Muñoz, la pregonera d’enguany, fa un discurs compromès amb els joves de la capital del Raiguer

122186
Encesa del fogueró a Santa Maria la Major. | Elena Ballestero

La capital del Raiguer tanca el cap de setmana prenent la metxa per a la mare de totes les fires, el Dijous Bo, i la cada vegada més desbordada revetla. No debades, sols falten tres dies. El dissabte de Santa Maria la Major, patrona d'Inca, anuncia la festa grossa i ho fa omplint els carrers de la localitat. Els foguerons, el correfoc (des de fa dos anys s'ha desplaçat del dimecres bo al dissabte anterior), els balls tradicionals dels dimonis... tot és un preludi del que arribarà.

Ahir, ja de bon matí, fou l'hora del tradicional ball dels Cossiers, l'encontre de gegants i, ja passades les vuit de la nit, el gran pregó del Dijous Bo, una picada d'ull a la joventut de la pregonera Maria Antònia Muñoz Matas, estudiant de la Universitat Autònoma de Madrid, que va obtenir enguany la millor nota de Selectivitat de les Balears. Va tancar el pregó el concert l'Orfeó l'Harpa d'Inca, tot un clàssic.

A una setmana d'eleccions, els partits polítics també varen aprofitar la festa popular per fer el darrer esprint. Així, els foguerons del PSOE i el del PP, a les places de Santa Maria la Major i el Blanquer, foren els que reuniren un major nombre de persones dissabte vespre. Oblidant les picabaralles sorgides en el passat per la nomenclatura de les dues colles de dimonis existents a Inca, dissabte ambdues foren protagonistes. Els Dimonis d'Inca ballaren davant l'església i les Fieres de Foc feren el correfoc, al costat dels Dimonis de Son Ganxó (Costitx).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sensenom, fa mes de 12 anys

M'agradaria fer una anotació els dimonis que ballen a inca ens foguerons de santa maria la major son els de la revetla d'inca.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente