muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Inca apagarà els llums cada nit

Només se’n veuran afectats els carrers amb fanals a les dues voreres i s’hi mantindrà part de la il·luminació. Es preveu estalviar 20.000 euros

122296
La meitat dels fanals de l'avinguda de les Germanies estaran apagats entre la mitjanit i les sis de la matinada. | Antoni Pol

Part de l'enllumenat públic d'Inca restarà apagat durant la nit. El Consistori confirmà ahir que ha engegat un pla per estalviar en despesa elèctrica. No n'hi ha xifres definitives, però s'estima que es podrien economitzar prop de 10.000 euros a l'any. Fonts municipals informaren que l'apagada de l'enllumenat només s'aplicarà en aquelles vies que tenen fanals a les dues voreres i, d'aquests carrers, sols s'apagaran els d'una banda; és a dir, totes les vies continuaran il·luminades, però algunes -les que tinguin fanals a ambdós costats- ho estaran menys. Cal matisar, així mateix, que l'apagada de fanals únicament es registrarà entre la mitjanit i les sis de la matinada.

Actuacions en marxa

El Consistori confirmà que el pla ja s'ha començat a aplicar en algunes vies (a l'avinguda de les Germanies i al carrer dels Almogàvers, per exemple) i que més endavant s'implementarà a la resta (les avingudes d'Alcúdia i de Lluc, els carrers Mancor, Bisbe Morro i General Weyler, entre d'altres). Atès que la Sala gasta prop de 200.000 euros a l'any en la il·luminació de carrers, es calcula que amb l'apagada parcial dels fanals l'estalvi podria arribar a superar els 10.000 euros.

Hi haurà il·luminació de Nadal

L'estalvi en l'enllumenat de la via pública no afectarà la il·luminació de Nadal. Fa just dos mesos l'Ajuntament féu públic que s'han substituït les bombetes convencionals del sistema lumínic de Nadal per unes de baix consum. El batle, Rafel Torres, explicà que la novetat d'enguany serà que l'Ajuntament "no llogarà nous llumets de Nadal, com fèiem altres anys, sinó que només s'instal·laran els que són del Consistori".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barbut., fa mes de 12 anys

Idò a Ciutat, per estalviar energia, les faroles del passeig de Ca'n Pere Antoni, vorera de mar, romanen enceses de dia i tot.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente