cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

L'Ajuntament vol tenir veu en el pla director del port de Portocolom

Els grups polítics demanen que les reunions per decidir el futur del moll els propers 20 anys siguin obertes

33476
Els mesos d'estíu, un gran nombre d'embarcacions ocupa tot el centre del moll de Portocolom. | J. Socies - G. Vicens

Ports de les Illes Balears, un organisme dependent del Govern autonòmic, adjudicà a principi d'any la redacció d'un pla director d'ordenació portuària al moll de Portocolom. En el ple de dilluns, a proposta del Bloc per Felanitx i amb la finalitat de saber quin és l'estat d'aquest important pla i en què consisteix exactament, la Sala acordà que demanarà a Ports un encontre amb la participació de l'equip redactor d'aquest projecte, com també amb representants de tots els partits polítics municipals. Volen que el text inclogui solucions per disminuir l'impacte ambiental de les instal·lacions actuals i, també, que es millori la qualitat de l'aigua marina i de bany.

Oberts al públic

També sol·liciten que es convoquin reunions obertes al públic per explicar als veïns l'objectiu del pla i la seva evolució. Segons pareix, aquest document marcarà com ha de ser el port d'aquí a 20 anys. La moció aprovada detalla que l'entorn marítim del moll suporta una pressió enorme, especialment els mesos d'estiu. Si hi afegim unes infraestructures insuficients o deteriorades, mala qualitat de l'aigua... els problemes es multipliquen cada any. Mentrestant, arriba l'alarma de nous creixements. Ja ha transcendit que plantegen engrandir molls, construir-hi més espigons, etc. Tot plegat genera un clima de preocupació.

A més, segons l'escrit del Bloc, "és inacceptable que ni l'Ajuntament ni la ciutadania no tinguin veu ni vot respecte del que passa dins el municipi ni obtinguin, tampoc, gens de benefici de la gestió del port i, a més, paguin serveis com el tractament de fems i el manteniment d'infraestructures". És per tot això que demanen aquestes reunions.
Així mateix, la moció insta l'organisme dependent del Govern a regular el fondeig d'embarcacions a la badia de Portocolom, perquè actualment no n'hi ha cap tipus de restricció i els mesos d'estiu s'arriben a veure desenes de naus que capolen el fons marí amb l'àncora i provoquen una minva de la qualitat de l'aigua, sobretot quan fan neta la sentina i buiden la fossa sèptica.

Delimitar

Sobre aquesta qüestió, va sorgir la idea de preparar un plànol informatiu amb diferents colors que hi marquin clarament quina administració pública té competències en cada un dels trams del litoral portuari. S'arriba fins i tot al cas que en una mateixa delimitació d'aquestes hi tenen competències dues o tres institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.