algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Sa Pobla reclama més aules per evitar la saturació

El batle actuarà d'interlocutor entre la societat educativa i el conseller d'Educació per resoldre el problema de manca d'espai

123052
Les aules de les Balears són l'escenari, avui de la convivéncia d'alumnes de nombroses nacionalitats. | SYLVANA RASCHKE

Davant la problemàtica sorgida els darrers dies a sa Pobla per la intenció de la Conselleria d'Educació de col·locar 15 alumnes de pares immigrants dins una aula de poques dimensions a l'escola Sa Graduada, l'Ajuntament de la localitat demanarà al nou equip que entri a governar la Conselleria que "consideri la possibilitat de crear més aules al municipi", segons paraules del batle, Biel Serra. El popular explicà que "no demanam més centres educatius, perquè no són necessaris a sa Pobla, però sí que hi ha una manca clara d'espai que es resoldria amb la instal·lació d'una zona d'aules".

Aquesta podria ser una solució per als problemes que es trobaran els infants de la localitat durant els propers anys. El batle, que ahir es reuní amb membres de l'equip directiu de Sa Graduada, afirmà que "farem d'interlocutors entre els pares i els responsables de la Conselleria d'Educació del nou govern del PP per trobar-hi una solució adient" i remarcà que "la societat educativa de sa Pobla té tot el nostre suport".

Serveis

Els pares continuen estant preocupats com els darrers dies. La presidenta de l'APIMA de Sa Graduada, Violeta Rodríguez, explicà que "esperarem fins demà (per avui) que acabi el termini de matriculació per saber amb exactitud el nombre d'alumnes que han de cursar els estudis a l'aula del primer pis, que no compleix amb la normativa vigent".

Rodríguez deixà clar que "no estam disposats a perdre serveis com la biblioteca o l'aula d'informàtica per ubicar els alumnes en un espai més ampli". En aquest sentit, la presidenta de l'APIMA es va mostrar contundent i digué que "l'escola muntà la biblioteca i els membres de l'APIMA férem possible la creació de la classe d'ordinadors fa només un any, i no estam disposats a perdre aquests serveis que tant ens ha costat aconseguir".

Pel que fa als nous responsables polítics que seran ara al capdavant de la Conselleria d'Educació, Rodríguez els demana que "almenys ens escoltin i vinguin a veure les condicions de l'aula que destinen a alumnes de quatre anys, que és en un primer pis, no té les dimensions adequades i, a més, no disposa dels serveis bàsics per als alumnes". Rodríguez recordà que, tot i les cartes que han dirigit a la Conselleria i la visita a la institució, no han estat rebuts per cap responsable.

Una altra queixa dels pares és que la classe està formada majoritàriament per infants descendents de pares immigrants, "cinc dels quals no han estat mai matriculats, per la qual cosa no parlen ni català ni castellà", segons digué ahir Antònia Romero, la mare de l'únic nin de pares mallorquins que ha estat acceptat per estudiar el nou curs a la classe de dimensions reduïdes de Sa Graduada.

Romero contà que "el meu fill ha anat fins ara al col·legi de Son Basca, però havíem demanat el trasllat a Sa Graduada". Tot i que el nin ha estat acceptat, ara Antònia Romero no vol dur el menor a classe "en aquestes condicions i demà (per avui) tornaré anar a Son Basca per poder matricular-hi el meu fill i renunciar a la plaça de Sa Graduada". Tot i així, Romero es lamentà ahir que "fa dos dies que intent parlar amb algú del departament d'escolarització de la Conselleria i no m'agafen el telèfon, per la qual cosa no sé a qui puc demanar assessorament".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Se té una mala informació sobre la informàtica.
Basta una fulla de paper, un llapis i una goma de esborrar per programar.
Una cosa ès manejar un teclat o un ratolí i altre cosa ès eleborar un simple programa.
Han de tenir una noció de programació i aprendre qualcunes instruccions i mandats com:
copy, save, append, insert, delete, edit, read, etc. etc.
No ès necessària una sala de ordenadors.

Valoració:-2menosmas
Per Un de liberal que no és del pp, fa mes de 12 anys

Al Conservatori de Palma, fa anys que hi ha naus prefabricades per fer dansa. Això ho varen fer els psocioprogres que ara s'ho miraran tot amb tota la seva habitual superioritat moral.

Valoració:-1menosmas
Per Mestre, fa mes de 12 anys

El nou batle demana " la instal·lació d'una zona d'aules". Amb aquestes paraules deu demanar que posin barracons. Això és indignant, inhumà i anti-pedagògic. Aquest és el canvi que els populars prometeren per a Sa Pobla. Bé anam!

A SA POBLA NO VOLEM BARRACONS!

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente