cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Educació imposa una aula d'immigrants a sa Pobla

El col·legi públic Sa Graduada rebrà el proper curs 15 alumnes d'Infantil que no parlen català i que estudiaran en una aula que no reuneix les condicions adients

52162
L'APIMA assegura que el centre no disposa d'aules que garanteixin desdoblar els curs. | m.serra

L'escolarització dels alumnes per al proper curs està sent complicada a sa Pobla. La Conselleria d'Educació ha decidit que 15 infants de quatre anys nascuts a l'Illa però fills d'immigrants siguin matriculats al col·legi públic Sa Graduada i cursin els estudis en una aula que no gaudeix de les condicions adients. Els infants no parlen català (que és la llengua vehicular del centre) ni castellà. La decisió del Govern no ha estat ben rebuda per la comunitat educativa de l'escola, ja que temen que l'arribada dels alumnes nous pugui derivar en la creació d'un gueto o pugui minvar la qualitat de l'ensenyament.

Violeta Rodríguez, presidenta de l'APIMA de l'escola Graduada, explica que "el centre només disposa d'una línia d'ensenyament i no té cap classe amb les característiques adients perquè els alumnes aprenguin amb condicions, però Educació ens insta que utilitzem una aula molt petita que es creà per desdoblar ara fa uns anys els alumnes de 6è". L'aula és al primer pis, no disposa de lavabos adaptats per a nins petits i el centre no té ascensor, per la qual cosa haurien de pujar i baixar acompanyats sempre d'un adult.

Procés

L'APIMA critica l'actitud d'Educació als qui recriminen "haver imposat la seva voluntat sense haver-los escoltat ni veure quina és l'aula". En aquest sentit, Rodríguez assegura que "tant els pares d'Infantil com l'APIMA hem enviat missives a Educació sense rebre'n cap resposta, i quan ens presentàrem a la Conselleria per parlar amb ells, els responsables no ens reberen". Els pares no volen ni sentir a parlar de desdoblar l'aula d'Infantil de quatre anys, ja que la classe actual dels de tres anys (els que l'any que ve en faran 4) conté 26 alumnes, la meitat dels quals ja són immigrants, i consideren que dividir-los i mesclar-los amb infants que no parlen català "seria tornar enrere la feina que s'ha fet".

"Sabem que la qüestió és complicada i no volem que se'ns titlli de racistes, però si se'ns proposa desdoblar l'aula i sabem que no tenim les infraestructures necessàries per fer-ho, ens mobilitzarem", explicà Rodríguez. L'APIMA proposa que els quinze estudiants, en lloc d'assumir-los el centre, siguin repartits entre les quatre escoles públiques que té sa Pobla (una de les quals té dues línies d'Infantil) i així cada centre només rebria tres alumnes. Educació demana a l'escola que esperi la publicació definitiva de la llista de matriculats (previsiblement es farà pública avui) i considera que el cas de sa Pobla "no és un problema, ja que, malgrat que els pares dels infants siguin immigrants, ells són mallorquins".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Són estrangers, no són ciutadans del Estat espanyol, ni tampoc ho podran esser.
Els pares amb els fills ja haurien de haver estat repatriats.
Els patrons harien de esser multats amb 100.000 euros per cada persona i any.
Se ha de publicar el nom dels patrons que han donat i donen feina a estrangers il·legals.
Els patrons provocan una càrrega de 16200 euros per any i immigrant extracomunitari sobre el contribuent.
Els patrons lis ès més fàcil subornar els legisladors a fi de que promulguin lleis tan nefastes per els ciutadans.

Valoració:3menosmas
Per miquel, fa mes de 12 anys

I són mallorquins? i no saben xerrar mallorquí ni castellà? això és una autèntica vergonya.

Valoració:3menosmas
Per q, fa mes de 12 anys

y estos estan integrados? menudo cachondeo, es decir, son españoles, pero ni idea de hablar mallorquín, ni castellano.
Un aula aparte para ellos no es lo que necesitamos. Necesitamos una buena revisión de estos "nous mallorquins". I despres diuen que estàn integrats.

Valoració:4menosmas
Per Indignada, fa mes de 12 anys

Que es del PSOE defensin la segregació és del tot penós. Que no ens robin la cartera diguent que són socialistes.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente