algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

El PP obté 30 batlies dels 39 municipis on fou el més votat

CxI guanyà les eleccions a quatre municipis i dissabte aconseguí vuit batles per cinc del PSOE, que vencé a tres pobles. El PSM aconsegueix tres batlies, el mateix nombre que de llistes més votades

126184
Mapa comparatiu, eleccions municipals 2011

Després de la constitució dels ajuntaments, el color polític del mapa de Mallorca ha patit escassos canvis respecte dels resultats del 22 de maig passat. Tanmateix, no totes les llistes més votades han aconseguit les respectives batlies. Així, el PP ha passat de ser la llista més votada a 39 municipis a la Part Forana a governar a 30. CxI fou la llista més votada a 4 localitats i dissabte aconseguí 8 batles. El PSOE passà de 3 llistes més votades a tenir-ne 5. El PSM obtingué tres primers edils, amb la qual cosa mantingué el nombre de les llistes més votades, i les coalicions i partits independents van veure que les seves tres llistes més votades passaven a agafar la vara de cinc pobles.

Comarca de Manacor

A la comarca de Manacor els pactes han fet que canviàs el color polític de tres pobles (Son Servera, Campos i Sant Llorenç des Cardassar) i que la llista més votada hagi quedat a l'oposició. Aquest és el cas del Partit Popular a Son Servera. El pacte entre PSOE, IxSMB i CxI governarà a l'Ajuntament. Un fet similar ha passat a Sant Llorenç, on el PP fou la llista més votada, però no obtingué majoria i el pacte entre GISCa, PSOE i AGIN els deixa a l'oposició. En el cas de Campos, el PP és la llista més votada i tampoc no hi governarà. +Acció féu batle el líder de Campos pel Canvi, Joan Juan, amb només tres edils. Fou una sorpresa. A ses Salines el PP va ser la formació més votada, però no obtingué majoria absoluta i forma govern amb CxI. El pacte al qual han arribat reparteix l'Ajuntament i al PP li correspon dos anys i mig al final de legislatura. A Capdepera també hi hagué sorpreses de darrera hora, però finalment la ruptura del pacte PSOE-UCAP permeté que la batlia quedàs a mans del Partit Popular com a partit més votat.

Comarca d'Inca

Sencelles, Santa Maria del Camí i Consell són els municipis de la comarca d'Inca on la força que més vots aconseguí a les urnes no governa. A Sencelles, un pacte entre Convergència per les Illes, la coalició PSOE-Independents de Sencelles i Biniali i Esquerra Unida relegà el Partit Popular a l'oposició. A Consell els partits que reeditaren el pacte de 2007 foren el PSOE, el PSM i CxI. El cas més polèmic del Raiguer, això no obstant, ha estat el de Santa Maria, on el PSM ha requerit dels dos regidors aconseguits pel PSOE i per Esquerra de Santa Maria per mantenir-se al capdavant de la Sala. Cal esmentar, així mateix, els casos de Campanet i Sineu, on la legislatura comença amb un batle d'un partit minoritari. El candidat del PSM, força més votada a Campanet, no iniciarà el mandat fins a l'abril de 2013. A Sineu, el candidat del PP serà investit batle el juny de l'any que ve.

Comarca de Palma

Als municipi de la comarca de Palma no s'han produït gaire canvis respecte dels resultats del 22 de maig, atès que a pràcticament tots els pobles hi havia majories absolutes del PP, excepte a Esporles, a Banyalbufar i a Andratx, on el PP, la llista més votada, obtingué la batlia mitjançant un pacte. Tan sols a Valldemossa el PP no va fer efectiva la seva victòria parcial a les urnes i d'aquesta manera va perdre la batlia gràcies a un pacte en el qual tres partits es reparteixen la legislatura i el primer any és per a CxI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ché, fa mes de 12 anys

¿Paisos catalans?
Tan "catalans" como los valencianos. Es decir, nothing de nothing.

Valoració:-11menosmas
Per question, fa mes de 12 anys

¿Paisos catalans????

Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente