algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
11°

“Oferim un producte fresc i acabat de collir”

Feim sobretot meló, síndria, tomàtiga de pera i ramellet, albergínia, pebre vermell i italià, carbassó i mongeta”

Agromart acaba d'inaugurar, ahir mateix, la botiga de fruita i hortalissa. La finalitat és fer realitat allò de "des del sementer a la taula". Per això parlam amb Miquel Figuera, un dels socis de l'empresa.

Què és Agromart?
És una fusió de dues empreses agràries de Porreres: Agrosavolta i Tomeu Lliteres, per unir els nostres esforços i passar a fer feina plegats en lloc de ser-nos una competència. Junts ens va millor que separats.

Quina extensió de terra conrau?
Duim unes 460 quarterades d'horta entre diferents finques de Porreres i Son Mesquida. Són unes terres molt bones per a la producció hortícola. Ja et pots figurar que dur aquest tall implica una bona organització i estar molt pendents del dia a dia. Però amb Rafel, Apol·lònia i Tomeu formam un bon equip de feina.

Quins productes feis?
Feim sobretot meló, síndria, tomàtiga de pera i de ramellet, albergínia, pebre vermell, pebre italià, carbassó i mongeta fina. La tomàtiga és un dels nostres productes estrella, amb més de 500.000 plantes sembrades. La feim tant en hivernacle com a l'aire lliure.

Com comercialitzau el gènere?
Sobretot a través de majoristes de Mercapalma ja que el nostre volum de producció és gros. Des d'allà va cap a tots els punts de venda i consum.

Quin tipus d'agricultura feis?
Practicam un model d'horticultura basat en l'agricultura integrada, respectant el medi ambient i fent el màxim de control biològic de les plagues. Feim un producte de qualitat, fet en terres de call vermell i tractat amb molt d'esment. El nostre avantatge és la frescor: poder posar a la taula una fruita i una verdura acabades de collir.

Com ho feis per fer un ús racional de l'aigua?
Utilitzam un cabal d'aigua controlat a través del degoteig. Els hivernacles els tenim en cultiu hidropònic i recuperam tota l'aigua que la planta no s'ha begut. Saben que l'aigua és un recurs escàs i ens interessa molt aprofitar-la bé i no tudar-la.

I el preu de l'hortalissa, com va?
Ja en podeu fer comptes: malament. Sobretot a les darreres campanyes. Fa dos anys va ser un desastre i l'any passat es va mantenir una mica més. A vegades com més fas més hi perds. Tenim producció, però no n'hem de treure més que la que el mercat vol, ja que si no ho feim així tirarem els preus per terra.

Coneixeu la crisi?
La crisi afecta tothom, ningú no se n'escapa. La gent no compra tant i en pujar el preu s'atura la venda. Les circumstàncies són difícils però hem de trobar camins per defensar-nos. Els pagesos estam avesats a fer el cap viu i ara estam obligats a fer coses noves i no estar aturats.

Com es comporta el mercat?
Està molt determinat pel preu. No ens hem d'enganar en aquest sentit. La qualitat del producte també pot ser important, però el preu és el que compta més. Un dels nostres grans consumidors és el turisme i és un mercat regit sobretot pel preu.

El consumidor local valora el producte mallorquí?
Sí, es valora el producte mallorquí i de temporada, el consumidor sap que és bo i fresc. I les coses bones sempre són bones per als que les saben conèixer. Jo crec que els productes mallorquins, si són bons, de cada vegada són més demanats.

Ara posau en marxa una nova botiga?
Sí, ens hem decidit a posar un punt de venda a Porreres, amb la intenció de vendre el nostre producte directe al consumidor. Es tracta d'oferir un producte fresc, acabat de collir i de primera qualitat. I tot això a un preu molt bo.

A quina casta de consumidors creis que interessarà?
Pensam en primer terme en els consumidors de Porreres, però també en els de Montuïri i d'altres pobles veïns. La nostra botiga estarà a l'entrada del poble, just darrere Can Binimelis. Creim que és un lloc topadís.

Podreu fer front a aquest nou repte sense quedar desbordats de feina?
Un pic que ho tenguem organitzat serà una tasca més de la nostra empresa. Els nostres camions van i vénen un parell de vegades cada dia cap a Palma, per tant podrem proveir la botiga amb facilitat i amb la garantia del producte més fresc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.