algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

La reforma del mercat de Sóller hi preveu espais culturals

Ara, sortirà a concurs la primera fase per rehabilitar-ne la coberta. El projecte ha estat cofinançat pels placers

123872
L'Ajuntament arribà a proposar l'enderrocament complet de l'edifici. | Ll.Garcia

Sóller disposarà d'un mercat municipal completament renovat i rehabilitat durant la propera legislatura, però abans que acabi l'actual -els propers dies-, la Sala traurà a concurs la primera fase de la reforma per un import de 466.000 euros. En aquesta primera part de les obres, se'n substituirà completament la coberta, de fibrociment, i se sanejarà l'estructura de ferro que l'aguanta. Aquesta etapa de la recuperació de l'edifici -data dels anys 40 i està molt degradat- serà possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i l'Associació de comerciants del mercat i té el finançament de la Conselelria de Comerç i Indústria, que hi aporta el 75 per cent, mentre que els placers hi posaran la resta.

Tanmateix, la Sala vol anar més enllà i ahir presentà el projecte global, que ha redactat un gabinet especialitzat i que inclou -en intervencions successives- la recuperació total de l'espai per a ús cívic i cultural. Així, el pla preveu mantenir el caràcter de l'edifici amb les arcades, obrir els finestrals ara cegats que donen a un carreró, fer més diàfans els accessos i recuperar una part del soterrani, ara destinat a magatzem, com a zona multiusos.

Les noves àrees que s'hi podran recuperar amb la reforma -presentada ahir pel batle, Josep Lluís Colom, i pel regidor de Promoció Econòmica, Miquel Gual- no es limiten a la part que ara hi serveix de magatzem. La remodelació també permetrà utilitzar-ne per a finalitats cíviques i culturals tota la primera planta, de més de 300 metres quadrats de superfície, i l'actual peixateria, atès que els punts de venda d'aquest gènere que encara hi ha es traslladaran cap a l'interior, amb la resta de botigues del mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.