lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

Fins a 11 aspirants lluiten per la cadira que deixa Delgado

La irrupció de la Lliga, encapçalada per un exedil del PP, dibuixa un nou escenari en un municipi on sol imperar el bipartidisme

Calvià és un dels municipis més grans de l'Illa i, per tant, tots els partits polítics hi volen ser presents. Aconseguir-hi un bon resultat suposa, en gran part, obtenir el mateix en l'àmbit autonòmic. Per això, fins a 11 partits polítics concorren a les eleccions municipals en cerca del major nombre possible de vots. Tots es disputen la cadira que l'actual batle popular, Carlos Delgado, abandona per dedicar-se a la política autonòmica.

Tanmateix, el PP i el PSOE aglutinen la major part de regidors i els primers han governat durant aquesta legislatura amb majoria absoluta. La situació, però, no ha estat fàcil per al batle més espanyolista de Mallorca. Un dels seus assessors, Antoni Rami, i un edil de l'equip de govern, Bartomeu Bonafè, han abandonat les files populars per emprendre altres projectes polítics. Així, el primer encapçala la llista de Transparència per Calvià -partit del qual és el fundador- i el segon ha fitxat per Jaume Font, un altre home descontent amb el PP de Bauzá -i de Delgado.

Mentre que Rami intentà presidir la junta local del PP, Bonafè aspirà a convertir-se en el candidat popular. Tanmateix, en els dos casos el guanyador fou l'home de Delgado, Manuel Onivea, actual cap de llista.
L'escissió que ha patit el PP i el fet que el batle actual, tan personalista, no es torni a presentar deixen enlaire la revalidació de l'actual majoria absoluta. A més, UPyD també captarà el votant de caire espanyolista.

Cares noves

La resta de formacions ha optat per cares noves. Els socialistes confien en Alfonso Rodríguez i Convergència, en Miguel Pacheco, després que María José Rodríguez -que fou elegida pels militants- decidís desmarcar-se del nou partit de Melià i anar-se'n a CCD. Davant aquest escenari, és molt probable que els pactes siguin necessaris després del 22-M.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.