algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

“Llaurant a Son Suau de nit vaig veure un ovni com un microbús”

El seu relat sobre com va veure un ovni a Felanitx en un vídeo del celler 4Kilos Vinícola ha fet de Joan Antich un autèntic fenomen mediàtic a la xarxa d'internet

"Jo, el que vaig veure, va ser un aparell com un microbús, però que no tenia rodes. Venia a ser com un caixó. I tenia una boca central enmig d'uns 60 o 70 centímetres i després tenia boquetes als costats d'uns 15 centímetres de diàmetre. Ens entenem o no? Perfecte! Eh! Tu!". Així comença el relat de Joan Antich de SonSuau sobre com va veure un ovni ara fa uns nou anys mentre llaurava a les dues de la nit. Explica l'experiència en un reportatge sobre els pagesos del celler 4Kilos Vinícola i que ja ha superat les 45.000 visites en només quinze dies al portal Youtube, on es troba si s'escriu Ovni a Son Suau.

"Jo no hi creia, però quan s'assolà al tornall on era, a uns 50 metres de mi, em vaig com regirar i no vaig tenir coratge d'acostar-m'hi... era tot sol... per ventura si haguéssim estat dos...", explica l'amo en Joan de Son Suau, qui conta que, "quan va haver baixat sense fer gens de renou, es va obrir una porta i hi guaitaren dos homes vestits de blanc, com els que van d'abelles, i eren persones idèntiques a nosaltres, la seva cara era ben igual a la nostra".

La terra

El que més el sorprengué fou que un dels homes baixà del microbús amb un llaurador i un tros de paper de plata. "S'acotà i agafà una grapada de terra i l'altre que no botà assentí amb el cap", conta l'amo en Joan. "Després se n'anaren cap a la banda de Manacor", conclou. "Mai no havia cregut en això ni m'hi he interessat mai, però el que vaig veure és talment el que he contat, és una cosa més que he viscut". Però diverses vegades, conversant amb l'ermità Francesc -que habitava al puig de Sant Salvador als anys 70-, "ell em demanà si jo havia vist mai alguna cosa d'aquestes. Es veu que l'ermità havia vist cosa i el que intentava era tenir alguna confidència amb mi... però ara m'hauria agradat poder comentar-ho amb ell".

Sembla que és a la nit quan aquests aparells fan acte de presència, un moment del dia que, a l'estiu, els pagesos solen fer feina. "Sé d'altres pagesos que han vist coses semblants. A Son Negre, un dia, veieren dos plats voladors i per l'Espinagar una altra cosa, i per Sóller també... Això per no parlar de les bolles de foc!", explica Joan de Son Suau, sorprès per l'expectativa que ha generat la seva experiència.

L'enòleg Francesc Grimalt i el seu soci Sergi Caballero afirmen que l'objectiu dels vídeos que penjaren a la web de 4Kilos, tots relacionats amb la terra, inclòs el de l'ovni, era "una projecció perquè els pagesos ens contassin les seves experiències". Tres d'ells parlen de la terra de call vermell, del fet de fer pasturar les ovelles en diferents sòls i de la influència de la terra sobre el raïm, com també de les pràctiques ecològiques".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per visensv_, fa mes de 8 anys

Ell no xerraba axi..ho heu traduit a un Catala que no te graci.s ha de respecta lo original de ses coses y no estropea lo autentic.

Valoració:-2menosmas
Per Toniel·lo, fa mes de 13 anys

Jo el crec!

Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys

Potser era en Colom...

Valoració:2menosmas
Per Garriguer d'Infeen, fa mes de 13 anys

Felanitx no és mort del tot. Sobretot, el seu sarcasme i la seva particular ironia; que són la senya d'identitat més fonda que els felanitxers tenen.

dbalears: aquesta transcripció estandarditzada que vos heu entretingut a fer no val un pissarrí. Posau l'enllaç al vídeo i per avall!

Valoració:3menosmas
Per Baco, fa mes de 13 anys

Tenir el vi gratis té aquests efectes.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente