algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Industrias Cárnicas Semar, de Llucmajor, tanca i deixa al carrer 60 empleats

Després de 40 anys de funcionament al municipi, l'empresa es veu obligada a tancar. La clausura suposa un cop fort al ja malparat teixit empresarial llucmajorer

La crisi econòmica, hipotecària i financera s'ha cobrat una nova víctima. Després de 40 anys de funcionament, l'empresa Industrias Cárnicas Semar, ubicada al municipi de Llucmajor, ha tancat les portes i ha deixat al carrer 60 treballadors. En un comunicat remès ahir per la Unió Sindical Obrera (USO), s'explicava que Semar ja ha notificat al comitè d'empresa -integrat per delegats del sindicat en qüestió- el tancament de l'empresa. Dimecres s'inicià el període de consultes i, segons informà USO, "l'empresa amenaça els treballadors de no arribar a un acord per a l'extinció dels contractes", la qual cosa per al sindicat "suposa una actuació per part de l'empresa i dels seus assessors de mala fe, a més de contravenir la lletra de la legislació vigent en la qual es reflecteix clarament que les negociacions dels expedients de regulació d'ocupació es faran a partir de principis i actituds de bona fe entre les parts".

Aval d'un milió

La USO també es mostra preocupada per l'aval concedit a l'empresa mitjançant un crèdit d'un milió d'euros fiat pel Govern balear a través de la societat de garantia recíproca ISBA. Semar distribueix tota casta de carns i disposa d'una flota camions frigorífics. Els seus clients principals són carnisseries i hotels. El seu tancament suposa un cop fort al malparat teixit industrial de Llucmajor. Amb la clausura de la indústria d'elaboració càrnia, la capital del Migjorn ja només té dues empreses d'envergadura: la fusteria Nord i Sapí i el fabricant de rajoles i materials de construcció Magatzems Femenías.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.