algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La jutgessa absol l'exbatle Caldentey per prescripció de delicte

L'exprimer edil de ses Salines cometé una presumpta 'prevaricació' quan, l'any 2000, féu funcionari l'exzelador

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manacor ha dictat l'arxivament del cas que investigava la suposada funcionarització fraudulenta de Sebastià Escalas, exzelador de l'Ajuntament de ses Salines, per part del batle d'aleshores, Antoni Caldentey (UM). I ho fa recordant que la suposada infracció penal de prevaricació hauria prescrit, atès que els fets investigats es cometeren l'any 2000, mentre que les diligències s'obriren el 2006. Per tant, havent passat el termini de tres anys, el presumpte delicte hauria prescrit.

Caldentey i Escalas s'enfrontaven a una pena màxima de multa de vuit mesos i suspensió de feina o càrrec públic per un temps màxim de dos anys. Durant la investigació del cas, s'imputà el delicte de prevaricació a l'exbatle i a l'exzelador, el primer com a primer edil de ses Salines i el segon per haver acceptat una designació presumptament fraudulenta. Cal pensar que l'exzelador acredità uns estudis bàsics dels quals no disposava per accedir a la plaça de funcionari de la Sala, a més d'una variabilitat entre els grups D i E que li suposà un increment de sou extra de 10.000 euros anuals.

S'ha de recordar que Escalas, just després d'aquest afer, es va veure implicat en el cas Cavallistes, perquè emeté un certificat d'antiguitat de la casa a foravila de l'exbatle Sebastià Vidal (PP) que no s'adaptava a la realitat, atès que es tractava d'una obra nova sobre una caseta. Fou un intent més de legalitzar, via interès general, un habitatge com a club social amb quadres de l'Agrupació cavallista de ses Salines.

Caldentey, imputat

L'exprimer edil Antoni Caldentey està amb data d'avui imputat pel cas Maquillatge i investigat, també, per la suposada manipulació de factures amb l'empresa Trui Espectacles en diferents activitats de la Fira de Maig i de les festes de Sant Bartomeu de ses Salines.

De fet, la Guàrdia Civil té en poder seu diferents factures sobre les esmentades celebracions, quan el batle era Antoni Caldentey i Sebastià Vidal el regidor de Festes, en les quals quedaria demostrat un malbaratament de fons públics en la contractació d'artistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En el racó més amagat del darrer calaix, fa mes de 13 anys

Per què serà que els delictes prescriuen en el cas dels polítics i mai no prescriuen quan afecten a gent normaleta i corrent ?
No hi ha justícia, perquè tota prescripció és una injustícia.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente