nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Binissalem registra la verema més productiva en cinc anys

Les intenses pluges de l'hivern han propiciat l'abundància de raïm al Raiguer

S'esperava que enguany la Denominació d'Origen de Binissalem registràs una de les millors collites de raïm dels darrers anys i les prediccions no han fallat. El total de raïm veremat el 2010 per la DO Binissalem ha estat de 3.298.534 quilos, xifra que supera amb escreix la recol·lecta del darrer lustre. La principal causa de l'èxit de producció ha recaigut en la climatologia. Les intenses pluges de l'hivern i la tardor i l'absència de fongs que perjudicassin els ceps han propiciat la collita.

Així i tot, no s'ha arribat a les 5.000 tones que apuntaven els més optimistes. Malgrat que enguany la verema va començar i va acabar una setmana més tard del que és habitual, aquest factor no ha afectat la qualitat de la fruita. Segons assegura la DO Binissalem, "les expectatives són extraordinàries a causa de l'estat sanitari i el grau de maduració del raïm".

"El 2010 hem constatat un increment global del 22 per cent, i de tot el raïm que s'ha veremat un 80 per cent correspon a varietats tintes i un 20 per cent a varietats blanques", afirmen des de la DO Binissalem. En aquest sentit, les varietats tintes que més s'han collit són les de manto negro i Cabernet Sauvignon, i de les varietats blanques destaquen premsal blanc i Chardonnay.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.