muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Felanitx inicia el temps de matances

La Fira del pebre bord, que antigament servia per comprar espècies i estris matancers, omplí de gom a gom els carrers de la vila amb paradetes de productes fets del porc

45072
Els visitants pogueren veure de prop com s'omplen els budells per fer la sobrassada. | Gori Vicens - G. Vicens.

La tradicional Fira del pebre bord anuncià, un anys més, l'inici del temps de matances. Antigament, aquest esdeveniment era concebut pels felanitxers i per la gent de foravila com el dia en què les cases adquirien les espècies i part dels estris que es necessiten per a la matança de porc.
El centre de la vila s'omplí de gom a gom i els atractius principals tornaren a ser les paradetes relacionades amb els productes elaborats amb porquim. No sols la gent badocà amb una mostra d'omplir sobrassades, sinó que els llocs de venda d'estris matancers i les espècies no s'aturaven de cobrar.
Els productes agroalimentaris, com els embotits, formatges i el vi, també foren molt demandats, tot i que no es pot llevar poder d'atracció a la mostra de vehicles i els animals autòctons. Com ja és habitual, al parc municipal de la Torre tingué lloc una exposició de la indústria i el comerç local, en què les empreses felanitxer mostren el potencial el dia de la fira. Tant ha estat l'èxit d'aquesta convocatòria que l'itinerari anual ha hagut de ser ampliat davant la demanada de paradetes.

Història
S'ha de recordar que Felanitx és un poble amb una gran tradició matancera. La vila arribà a tenir en el punt àlgid del segle passat fins a una desena de fàbriques d'embotits i encara avui és un dels principals motors econòmics. A la fira tampoc no hi manca el pebre bord, el condiment que li dóna el nom. Amb tot, la cita tornà a ser un èxit rodó, ja que se suma al mercat setmanal de diumenge, que és un dels més concorreguts de tota la comarca.
I és que ara no només s'acosta el temps de matances, sinó que també ja guaiten les eleccions. La presència de polítics no passà per alt i tots els partits amb representació a la Sala feren acte de presència en grup i fent cas a la gent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.