El nou institut de Manacor serà el més gran de les Balears
Amb capacitat per a 1.800 alumnes i 11.000 metres quadrats construïts, el nou centre de Son Fangos duplicarà l'oferta de cursos de Formació Professional
Les obres de la primera fase de l'institut avancen | Foto: Joan Sitges - J.S.
Les obres del futur institut de Son Fangos de Manacor continuen a bon ritme per tal que el setembre de l'any 2011 el centre pugui obrir les portes amb set-cents alumnes de Batxillerat i de Formació Professional. Amb tot, encara no s'han iniciat les obres de la segona fase de l'institut, que hauran d'estar llestes el setembre del 2012 i que han de dotar el futur centre de mil cent places per a estudiants d'ESO.
D'aquesta manera, en total, seran mil vuit-cents els adolescentes que podrà acollir la nova instal·lació. Així, l'IES de Son Fangos marcarà "una fita quant a infraestructures educatives, ja que serà el centre d'ensenyament secundari més gran de les Illes Balears i costarà 12,6 milions d'euros", explicà el director general de Formació Professional, Miquel Mestre.
Duplicar l'oferta
El futur institut acollirà a partir del setembre de l'any 2011 els alumnes que fins aquell moment hagin cursat els estudis a l'institut Na Camel·la de Manacor i nous alumnes d'ESO, Batxillerat i Formació Professional. Cal tenir en compte que "es podrà duplicar l'oferta formativa actual de l'IES Na Camel·la i també es duplicaran els itineraris actuals i el nombre d'estudiants", manifestà Mestre.
D'aquesta manera, el nou institut, gràcies a les modernes instal·lacions, "es convertirà en el centre de referència per a les comarques del Llevant, el Pla i el Sud de Mallorca", afegí el director general de Formació Professional.
A més dels cicles formatius d'Automoció i manteniment de vehicles, Informàtica, Electrònica, Electricitat, i Administració i Gestió, el nou institut podrà formar experts en energies alternatives i oferirà desenes d'itineraris personalitzats perquè els alumnes puguin dissenyar la seva formació d'acord amb els interessos.
Per part seva, el batle del municipi, Antoni Pastor, va lamentar que "les obres de millora dels accessos a l'institut no han pogut començar perquè estam pendents de la revisió del Consell" i es mostrà disposat a negociar amb el Govern "per fer possible la construcció d'un poliesportiu que millori l'oferta de l'institut i també la del municipi".
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Aquests són els municipis de les Balears al top 100 de demanda de lloguer
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Fan guarderies d'adolescents. I donen la consigna que els han d'aprovar...
D'acord amb en Rafel. Vull afegir que un institut tan gran NO SERIA NECESSARI si els alumnes admesos al centre fossin els que volen estudiar. Qui vol estudiar que pugui estudiar, i qui no vulgui... a emprenyar a ca seva. En sortiriem molt mes barat.
Vaja desastre! Feim exactament el contrari dels paisos amb menys fracàs escolar (per ex. Finlàndia), on ni les escoles ni els instituts es massifiquen d'aquesta manera tan bèstia. Personalment trob un disbarat aquests tipus d'Instituts tan grans que només promouen la despersonalització i el desordre.