algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
11°

El Museu del calçat d'Inca obre les portes a partir de maig

L'antic pavelló principal del complex militar del quarter de General Luque acollirà mostres relacionades amb el món de la sabata i la història de la indústria

117324
El tinent de batle, Rafel Torres, i la regidora de Cultura i Educació, Maria Payeras, davant l'edifici. | mp

El Museu del calçat d'Inca serà una realitat a partir del mes de maig, que és quan es preveu l'obertura de l'edifici als visitants, segons ha confirmat l'edil de Cultura i Educació de l'Ajuntament, Maria Payeras. "La idea és mostrar tot el que s'ha recuperat de la indústria del calçat de la localitat", manifesta la regidora, per afegir que "ha estat difícil triar entre una recopilació tan àmplia". Prop de 1.200 metres quadrats de superfície acolliran les exposicions del futur museu, de dues plantes. Inicialment, la part de baix acollirà mostres itinerants, a més d'una sèrie de fotografies que il·lustraran la feina realitzada durant dècades en la indústria del calçat a la capital del Raiguer. "N'hem fet una selecció d'imatges emotives perquè siguin el primer que vegi el visitant quan arriba al museu", expressà Payeras.

La regidora de Cultura assevera que la part de dalt inclourà les mostres permanents en què es preveu exhibir les màquines d'un temps, com també tota una sèrie de panells explicatius per acostar la història d'una manera més didàctica. Un altre dels punts forts serà la projecció d'un vídeo per difondre, amb suport audiovisual, tot el que es pot contemplar a la sala. El pavelló principal de l'antic complex militar del quarter de General Luque acollirà el projecte museístic, després d'una intensa rehabilitació en la qual "s'ha conjugat l'exterior clàssic de l'immoble amb la modernitat de l'interior", en paraules del tinent de batle, Rafel Torres.

"Punt de referència"

Torres expressa que el museu vol ser un "punt de referència" de la comarca i suposarà un afegitó turístic per a la ciutat que s'afegirà a altres elements com el mercat dels dijous, l'oferta gastronòmica i edificis amb interès arquitectònic. El futur batle sentencia que es tracta d'un "projecte de l'illa de Mallorca".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillemet, fa mes de 14 anys
Dinas aquest quarter hi vaig cremar moltes sòles de sabates fent instrucció, vatualmón, bén fet aquest museu, així recorderem tantes guardies amb el capità lòco, el sargent petate i tants d'altres que sempre eren a "c'an remendón" fent musses.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente