algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Enlaire l'ajuda del Consell a l'observatori de Costitx

Desapareix la partida de 240.000 euros que hi aporta la Conselleria Insular de Cultura. Tanmateix, Joan Font “garanteix” que els pagaran, però no saben d'on treure els doblers

115002
El finançament de l'observatori Astronòmic de Costitx és a la corda fluixa. | ULTIMA HORA

El finançament de l'Observatori Astronòmic de Costitx és a la corda fluixa. Cal pensar que l'OAM ha desaparegut de la llista de subvencionats per l'àrea de Cultura del Consell amb vista a 2010. El seu titular, Joan Font, assegura que "garantirem els doblers", però reconeix que no sap d'on els trauran. De la seva conselleria, "tan sols una part", matisa. No obstant això, a l'OAM esperen els diners "amb tranquil·litat". L'arrel del conflicte està en la partida històrica de devers 230.000 euros que l'observatori rep anualment. Els responsables destinaven aquesta quantitat a activitats infantils i escolars amb les quals havien despertat, aquests darrers anys, un interès creixent cap a l'astronomia. Però aquesta ajuda, que enguany havia d'arribar a 240.000 euros, s'esfumà poc abans d'aprovar els pressuposts del Consell.

Fou cap a final d'octubre passat, precisament en el moment que Joana Lluïsa Mascaró (PSM) abandonava el càrrec de consellera de Cultura. Joan Font, fins aleshores batle de Petra, accedí a la Conselleria amb l'esborrany d'uns comptes gairebé tancats. Font, però, rectifica ara la seva política de subvencions. "Tenim la voluntat total de mantenir aquesta ajuda", declara. Ara bé, "serà menor a la pressupostada inicialment", matisa.

Qui pagarà?

Tot i no voler precisar de quants d'euros manco es tractaria, sí que confirmà que encara "no sap" d'on sortirà el finançament. "Com a titulars de Cultura, nosaltres n'hi posarem una part". I la resta? "Serà la caixa general del Consell que haurà d'aportar-ho", afirma. En qualsevol cas, cercar els doblers a la resta de conselleries no sembla que agradi als socis de govern. De fet, tothom es troba en la mateixa situació: hi ha retallades del 15% que s'han aplicar en una banda o l'altra. Tal com reconeixia ahir un alt càrrec de la institució insular, "tots volem ajudes per fer coses, però és que pareix que només podem gastar per fer carreteres".

Joan Font, tanmateix, es declarà optimista sobre la recerca de finançament. "En un termini breu, de dues setmanes més o manco, podrem arreglar els comptes". El motiu és que Font ha d'esperar que el conseller d'Hisenda, Antoni Alemany, es recuperi de la baixa laboral que aquests dies el té allunyat del Consell.
Salvador Sánchez, director de l'observatori, es mostrava ahir molt tranquil quant a la resolució del conflicte: "El conseller Font ens ha garantit verbalment que ens abonaran els doblers". Ara bé, aquest ingrés ja s'efectuaria directament a la Fundació OAM, de nova creació.

I 300.000 € a la UNED

També s'ha modificat la partida destinada a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). En comptes de desaparèixer, ha minvat devers 300.000 euros manco d'allò previst i se situa en una ajuda actual de 48.000.
La UNED adreçà ahir al Consell, precisament, una petició escrita perquè es mantinguin les subvencions. Tanmateix, Joan Font va assegurar que el finançament de la UNED entrava "dins les seves previsions", encara que tampoc no sabia concretar d'on trauran els 300.000 euros que hi manquen. Per la seva banda, tant el Partit Popular com el Partit Socialista ja havien demanat que no desapareguessin aquestes partides, alhora que advertien un "rebuig polític" per part del PSM a subvecionar una entitat "nacional" -espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 13 anys
Quina desgràcia de governants: dónen ajudes als grans empresaris hotelers per seguir destruint l'illa i fer venir púrria de turisme, i per finalitats culturals ni cinc. Això és com una (república) bananera. I després mos queixam de que el nivell culrural és dels més baixos de l'estat?
Valoració:6menosmas
Per I+Dista, fa mes de 13 anys
ÉS IMPRESSIONANT EL QUE AQUESTS GOVERN D'ESQUERRES (?) I PROGRESSISTA (?????????????)ESTÀ FENT AMB LA I+D....
molt xerrar de CANVI DE MODEL però a l'hora de la veritat res de res. Que mirín a la partida de no se quants de milions que els ha tocat als de turisme... pot ser per allà ho troben!!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente