algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Tot a punt per a Sant Antoni

Artà- Mocador vermell i camisa blanca

La festa de Sant Antoni a Artà no necessita grans novetats per ser un èxit. Avui de bon dematí es concentraran els participants a la casa del trull, que enguany es troba a ca l'obrer Pere Pep Gil, i començarà la festa amb els dimonis, l'ambient, la música i una manera d'entendre la celebració de Sant Antoni que només es veu a Artà. A les set serà el torn de les Completes a l'ermita de Sant Antoni, amb un bell recorregut de l'Obreria, els dimonis i la banda. Per demà hi ha prevista la cavalcada, a les 8.30 hores, i les Beneïdes a mitjan dematí. Tampoc no hi faltarà l'Argument, que resumeix els fets que han passat al poble.

Sa Pobla-Una nit bruixa multitudinària

La nit bruixa poblera d'avui reunirà milers de persones que presenciaran els actes tradicionals de la festa, com són les Completes, el ball dels caparrots i l'espectacle piromusical, que enguany es dedica a la memòria dels glosadors Maria Pascual Bea i Llorenç Mascaró Peret. Després serà l'hora dels foguerons, de torrar i cantar gloses. A la mitjanit, la plaça Major tornarà a ser el centre de la festa amb la gran ximbombada i cantada. Devers la una començarà la nova ruta de la ximbomba i els cantadors visitaran els bars del poble per mantenir viu l'esperit de la festa.

Muro-Es volen reforçar els foguerons

La festa a Muro comença poc després de les set i mitja amb la sortida dels dimonis i el posterior correfoc dels Dimonis de sa Pedrera. Enguany, els concerts que es fan a quatre places diferents es perllongaran fins ben entrada la matinada, ja que demà és diumenge, i hi haurà música per a tots els gusts. Una de les novetats d'aquesta edició la trobarem en el centenar de ximbombes que l'Ajuntament ha lliurat a cada fogueró inscrit per tal d'aconseguir que la festa s'estengui encara més pel poble i que els foguerons siguin també un gran centre de reunió.

Manacor-Una festa que creix de cada any

La darrera dècada ha suposat un gran impuls per a les festes de Sant Antoni a Manacor. Si l'any passat foren seguides per centenars de persones que no se'n perderen cap dels actes, enguany les previsions són encara més bones. Els dimonis surten avui poc després de les dues i realitzen les visites protocol·làries. A les vuit s'encendrà el primer fogueró davant la rectoria i a les nou començarà el del Patronat de Sant Antoni a la plaça de Ramon Llull. La vetlada continuarà amb el ball de bot amb l'Estol des Jerricó a la mateixa plaça. Les beneïdes de demà a Manacor començaran a les onze amb el recorregut habitual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.