muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Els santantoniers de Manacor sobreviuen al fred i a la pluja en el primer ball de dimonis

La plaça de Ramon Llull acull aquest emotiu acte, que enceta les festes de Sant Antoni amb una gran marató d'activitats

L'esperit santantonier no té por de l'aigua ni del fred. El primer ball de dimonis, que enceta les festes de Sant Antoni, tornà a omplir de gom a gom la plaça Ramon Llull: un dels moments més esperats per part dels milers de veïns que viuen amb devoció la festa més sentida del municipi.

Eren les 20 del capvespre quan el Patronat de Sant Antoni i l'Ajuntament de Manacor donaven el sus a la torrada popular a la plaça. L'olor de porquim torrat acompanyat de vi de la terra anunciava festa i tota l'expectació estava posada en l'emotiu primer ball de dimonis que havia de començar a les 21.30 hores.

Emoció

La multitud congregada a la plaça de Ramon Llull, més coneguda com la plaça del Mercat, esperava fent mamballetes la presència dels sonadors, el baciner, San Antoni, el Dimoni Gros i els dos dimonions, que es feren esperar a causa de l'amenaça de pluja.

Un cop dins la plaça, els sonadors començaren a tocar la tonada de Sant Antoni. En aquell moment, el Dimoni Gros i els dos dimonions començaren a ballar enrevoltant la figura de sant. Fou un ball que es repetí a diferents indrets de la plaça perquè ungran quantitat de gent, com més millor, pogués gaudir amb els seus balls.

Petits i grans s'emocionaven al so de la tonada de Sant Antoni, tot veient les dances del Dimoni Gros i dels dos dimonions; un acte que només es pot veure un pic a l'any quan falten deu dies per a la festa gran.

Amb el primer ball d'ahir vespre, Manacor inicià la marató santantoniera amb molts actes. Avui vespre tindrà lloc l'assaig dels goigs a la plaça de la Concòrdia a partir de les 21 hores, amb assistència imprescindible, ja que s'hi viu l'essència santantoniera per excel·lència fins a altes hores entre vi, herbes i moltes gloses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.