El vimer de l'hort del Correu, el màgic arbre que cura de trencadura els infants a trenc d'alba el dia de Sant Joan, serà protegit amb motiu de la revisió del catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Manacor efectuada fa poc. El vimer hi tindrà la categoria d'element de cultura immaterial. Tot i que es tracta d'una figura relativament recent, els tècnics troben interessant salvaguardar-lo com a tradició manacorina.
En línies generals, el total d'immobles incorporats és de 208, repartits en els grups següents: 25 immobles d'arquitectura rural, 28 d'arquitectura urbana, 69 jaciments arqueològics, 42 elements etnològics, com ara forns de calç, fonts, aljubs i pous; 13 immobles d'arquitectura industrial, 7 elements d'enginyeria civil, 9 cases de guaita, 7 immobles de defensa militar, 4 barraques, 1 pedrera, un molí i dues propietats eclesiàstiques.
Porto Cristo
El nucli costaner de Porto Cristo és l'indret que incorpora més elements nous i que no s'havien tingut en compte fa deu anys. S'hi afegeix una part de les primeres cases conservades de la primitiva Colònia del Carme i que després n'originaren el nucli actual.
Un altre lloc a considerar, però a la ciutat de Manacor, és tota la zona compresa entre els carrers Amargura, Joan Segura, Bosch, Capellà Pere Llull, Arquitecte Bennàssar i Rector Caldentey i la plaça del Cós, perquè tot fa pensar que són devers 500 els anys d'utilització d'aquest espai. Els tècnics en recomanen una excavació en extensió per saber com evolucionà aquesta àrea, on s'ubica el primer fossar de la localitat.
Un altre element destacable són els nius de metralladora que hi ha a la zona de Porto Cristo. Amb tot, l'Ajuntament de Manacor ha aprovat just de manera inicial aquesta revisió de catàleg, que està pendent de noves incorporacions.