nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

Ajuts al paisatge

Medi Ambient treurà la segona convocatòria de subvencions per a propietaris de finques situades en espais protegits. Grimalt inaugurà ahir la 16a Fira de la serra de Tramuntana

La Conselleria de Medi Ambient treurà aviat la segona convocatòria de subvencions (corresponent als anys 2009 i 2010) per a propietaris de finques ubicades en espais naturals protegits. Miquel Àngel Grimalt, que donà a conèixer ahir la notícia després d'inaugurar la Fira de la serra de Tramuntana, assegurà que l'import dels ajuts "no baixarà respecte a la convocatòria anterior a pesar de la retallada pressupostària" prevista. Per tant, el Govern reservarà almenys sis milions d'euros per a aquestes subvencions.

Concretament, els ajuts serveixen per arreglar marges, edificacions i altres infraestructures situades en enclavaments naturals protegits (la serra de Tramuntana i els parcs naturals de Llevant i Mondragó, a Mallorca; l'Albufera del Grau, a Menorca, i ses Salines, a Eivissa); a més de mantenir-hi l'activitat agrícola, ramadera i forestal.

Medi Ambient subvencionarà entre el 50 i el 70 per cent de cada projecte amb un màxim de 18 mil euros. A l'anterior convocatòria es tramitaren 650 ajuts, 500 dels quals foren per a finques de la serra de Tramuntana.

Per una altra banda, Grimalt informà que ja s' ha remès tota la documentació necessària a Madrid perquè la serra de Tramuntana sigui declarada Reserva de la Biosfera. Ara Madrid reenviarà els papers al comitè Man and Biosphere perquè n'avaluï la candidatura.

Fira de Lluc

El conseller de Medi Ambient pujà a Lluc per inaugurar la 16a edició de la Fira Mediambiental i Agroalimentària de la serra de Tramuntana, més coneguda com la Fira de Lluc. Davall els porxets de la plaça dels Pelegrins, els firers varen mostrar i vendre productes elaborats a la Serra. S'hi pogueren trobar fruites i verdures, mel, vi, roba i fins i tot juguetes. ONG, associacions i fundacions amb finalitats mediambientals també hi donaren a conèixer els seus programes.

Entre les activitats que es realitzaren ahir destaca una marató ornitològica, amb un concurs d'observació d'aus. La Fira posarà avui el punt i final a les sis del capvespre. La visita al jardí botànic és gratuïta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.