algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

“No hauríem pensat mai arribar a port amb un tauró”

El que començà com una jornada nàutica, per un grup d'amics es convertí ahir en una gran aventura. Trobaren mort, amb gran ensurt, un bocadolç d'uns 3 metres en aigües andritxoles

110134
El tauró despertà la curiositat de tots els vianants. | Toni Navarro

Toni Navarro i els seus amics sortiren ahir a gaudir d'un dia de sol i pesca en aigües properes al port d'Andratx. La seva sorpresa fou majúscula quan veieren surar, mort, un peix "molt gros" a la mar. I l'ensurt fou encara més gros quan s'hi acostaren. En observar de prop l'animal, quedaren bocabadats i cridaren amb sorpresa: "És un tauró!". "Aquesta ha estat la captura més peculiar de la meva vida", explica el jove. La colla d'amics no sabé com actuar i decidí portar el peix en el seu propi vaixell fins al port. El volgueren pujar a l'embarcació, però la maniobra fou molt complicada, "ja que la barca té una longitud de 4,5 metres, mentre que l'animal en feia més de tres", precisa Navarro.

Un trajecte únic

El trajecte fins a la costa fou molt especial, perquè "mai no hauríem imaginat tornar amb un tauró cap al port. Ha estat una experiència única". L'arribada de l'embarcació despertà l'interès de nombrosos pescadors i turistes, molts dels quals volgueren retratar amb les seves càmeres el moment en què l'animal era descarregat amb l'ajuda d'un camió grua. Immediatament, la Policia Local acudí al port per fer-se'n càrrec. No obstant això, la recepció anà acompanyada d'una estirada d'orelles per part dels agents. Els tripulants es queixaren per aquesta reacció, perquè "ens renyaren perquè l'havíem agafat, però no ens n'explicaren el motiu". La Policia Local d'Andratx no pogué confirmar ahir horabaixa ni el pes ni la longitud del tauró, però sí que especificaren que es tractava d'un bocadolç, espècie inofensiva que viu a la mar Mediterrània que sol fer uns 300 quilos. Tampoc no es confirmaren les causes de la mort. El tauró fou enterrat ahir al migdia a l'Estret (Andratx).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per foro de buceo, fa mes de 14 anys
Que pena, es un tiburon Cañamota (por lo que puedo ver en la foto) y vive pasados los trescientos metros de profundidad aunque por la noche suben mas arriba y en algunos lugares concretos del planeta se pueden ver a menos de treinta metros en fechas concretas.

El problema que tienen estos tiburones es que cuando se les sube a la superficie flotan y no pueden bajar aunque el pescador lo suelte éste esta sentenciado a no ser que se le baje a unos diez metros de profundidad y entonces si puede iniciar el descenso por si mismo.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente