algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

"Ni una gota d'aigua tudada" a Capdepera

A Capdepera no es vol tudar ni una gota d'aigua. L'Ajuntament convida els veïns del municipi a "enganxar-se al repte de l'aigua". Aquest és el lema de la campanya. Des del departament de Medi Ambient se n'ha impulsada una de conscienciació ciutadana per a l'estalvi de l'aigua. S'han pres una sèrie de mesures en aquest sentit, com editar fins a 10.000 tríptics que es repartiran pels diferents domicilis. En aquests es donen diverses pautes als ciutadans per contribuir a l'estalvi.

Són unes normes a seguir al bany, a la cuina o bé al jardí, com per exemple utilitzar la rentadora o el rentavaixelles amb la càrrega completa, regar a primera hora del matí o al vespre per evitar-ne l'evaporació, triar plantes autòctones que resisteixen millor el clima i necessiten menys aigua, entre d'altres recomanacions. A més, l'Ajuntament de Capdepera regala a totes les famílies del terme municipal un kit d'estalvi. Es tracta d'una sèrie de reguladors de cabal de les aixetes amb els quals s'estalvien uns cinc litres d'aigua per minut. Tota aquesta campanya impulsada per l'Ajuntament gabellí se suma també a la implantació del sistema de tarifes progressives que actualment està en procés i que va ser aprovat per la Sala per tal d'incentivar-ne l'estalvi i penalitzar-ne el consum excessiu. Es tracta de pagar segons allò que es consumeix. Així ho va explicar la regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull.

"En aquests moments el sistema encara no s'aplica perquè s'està pendent de l'autorització de la Conselleria de Comerç i Indústria del Govern balear. Un cop que s'hi doni el vistiplau, es posarà en funcionament aquest sistema, que des de fa temps s'intenta engegar".

Comptadors individuals

Un dels problemes que es plantejà amb la implantació de les tarifes progressives era per a aquells casos de finques on només hi hagués un sol comptador, ja que es podien produir situacions de greuges comparatius. Una família podia consumir molt però una altra consumir menys i pagar el mateix.

En el ple, l'oposició ja va advertir d'aquesta situació. És per aquest motiu que l'Ajuntament ha intentat cercar-hi una solució. Així ho deia Gasull: "Ens hem posat en contacte amb les dues empreses concessionàries, Aigües Capdepera i Aigües Cala Provençal, perquè signassin l'obligatorietat d'instal·lar comptadors individuals en el cas de finques comunitàries".

La regidora de Medi Ambient afegia que "s'ha de resoldre tota aquesta problemàtica. D'altra banda, s'ha de tenir en compte que hi ha moltes finques antigues on ens costarà més, però en principi les empreses s'hi avenen".

Descomptes

"Amb aquest sistema es vol incitar la gent a fer un consum responsable de l'aigua. Tots aquells que segueixin les pautes tindran beneficis, perquè veuran reduïda la tarifa que hauran de pagar en el rebut", indicà la regidora de Medi Ambient. D'altra banda, afegí que es preveu que les famílies nombroses gaudeixin d'un descompte del 15%.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.