nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Les monges tancades d'Inca demanen ajuda

La paret del monestir de Sant Bartomeu està en males condicions. Per això, les religioses han sol·licitat la col·laboració de l'Ajuntament amb vistes a millorar-ne l'estat de conservació

Una de les grans preocupacions de les religioses de clausura que habiten el monestir de Sant Bartomeu, ubicat a la part més alta d'Inca, a prop del serral de les Monges, és que el mur de l'edifici que recorre tot el carrer de La salle cedeixi i s'esfondri. Per aquesta raó, han remès un escrit a la Sala per demanar ajuda amb vista a millorar l'estat de conservació de la paret centenària.

Encara que l'immoble no és municipal, el portaveu del PSOE d'Inca, Xavier Ramis, ha explicat que "actualment hi ha devers sis o set monges que viuen al convent i es preveu que, amb el pas del temps, l'edifici religiós passi a ser patrimoni de l'Ajuntament". Per aquesta motiu, el regidor creu que "és un bon espai per recuperar i no hem de deixar que es deteriori".

Respecte del mur, el portaveu socialista a Inca assegura que "s'haurien d'evitar les filtracions d'aigua que s'hi produeixen i que provoquen que el revestiment caigui a poc a poc". Aquesta situació és la que ha posat en estat d'alerta les monges, que demanen ajuda per evitar-hi un mal pitjor.

Sobre aquest punt, Ramis puntualitza que "sabem que construir una paret d'aquestes característiques és molt costós, però només demanam conservar-la. De fet, si es tapen els llocs per on es filtra l'aigua i es manté en bones condicions, hi desapareixerà el perill d'ensorrament".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remei, fa mes de 14 anys
En lloc de tanta contemplació, que remenin un poc el cul i en facin una mica, que sempre han estat a l´atur amb subvencions. Què se n´han fet d´aquelles monges que anaven a guardar malalts, a posar injeccions etc.?
Valoració:0menosmas
Per rtzngr, fa mes de 14 anys
Que ho pagui Ratzinger Z. Per favor, quin club, quin club! un grup està forrat i fan demanar almoïna als de baix....
Valoració:1menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 14 anys
Que enviïn la beata Catalina Cirer a demanar doblers al sumo pontífice i que l'acompany en Rotger.
Valoració:2menosmas
Per joan, fa mes de 14 anys
Que demanin pasta a l'església. Vaig veure el Vaticà i em va caure la cara de vergonya. Que s'aclareixin entre ells.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente