algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Overbooking al mercadet d'Inca

La situació de crisi econòmica ha provocat que els llocs de venda eventual d'objectes de segona mà al mercat dels diumenges s'hi hagin duplicat. Els venedors hi arriben a ocupar fins a 68 metres lineals

38408
Alguns placers han demanat menys metres per pagar menys. | M.NADAL

De la situació de crisi econòmica global no se n'escapa ningú. El mercat de vell que té lloc tots els diumenges al carrer de la Puresa i a la plaça de la Font Vella, just devora la plaça del Bestiar de la ciutat d'Inca, no n'és cap excepció i el nombre de llocs de venda eventuals s'hi ha duplicat aquestes darreres setmanes. Mentre que el mes d'agost de l'any passat només s'hi comptaven entre set i vuit parades, des de fa unes setmanes són 25 les que s'hi han arribat a concentrar per vendre els objectes més diversos que els seus propietaris ja no fan servir. Tot i aquest gran augment, els punts de venda de fruita i verdura que també s'instal·len a la plaça del Bestiar cada diumenge dematí es mantenen en 35.

El regidor de Mercat de l'Ajuntament de la ciutat, Felip Jerez, explica que "com que es fan obres a la plaça del Bestiar, el mercat s'ha hagut de traslladar als carrers de devora, cosa que permet col·locar-hi més gent de la que cap a la plaça". A més, Jerez declara que "s'ha procurat ubicar les parades dels als carrers d'ombra, perquè el menjar no pot aguantar tot el matí aquest bater de sol". D'aquesta manera, el funcionament dels dos mercats dels diumenges ha canviat, perquè la gent que hi va per trobar la millor peça al millor preu comença a recórrer aquest espai entrant pel carrer de la Puresa i passa per les diferents parades fins a arribar al carrer dels Rentadors, on s'aturen per comprar la fruita i la verdura de bona qualitat.

Mercat dels Dijous

Tot i que els estands de segona mà dels diumenges s'han incrementat de manera espectacular i han passat d'una ocupació lineal de prop de 29 metres a una de 68, el mercat setmanal dels dijous no ha augmentat gens, sinó que ha disminuït en 22 llocs de venda respecte del total de 450 que s'han arribat a posar cada setmana per tot el centre de la ciutat. L'edil encarregat de l'àrea, Felip Jerez, explica que "si s'han donat de baixa algunes parades dels dijous, és perquè no havien abonat la quota que s'ha de pagar per l'ocupació de la via pública durant el mercat". A Inca el trast és de devers 100 euros per cada metre ocupat durant l'any.

D'altra banda, des de la Sala expliquen que la majoria de parades dels dijous són de vuit o dotze metres, si bé d'ençà que començà la crisi econòmica i les vendes han baixat de manera considerable, alguns placers han demanat poder rebaixar l'ocupació de metres, de manera que també minvi la quota que n'han de pagar a final d'any. Per contra, la quantitat que s'abona per disposar d'un lloc per vendre articles de segona mà els diumenges és insignificant i la tècnica de mercat s'ha d'encarregar de distribuir els diferents venedors per la zona dedicada a aquesta finalitat. El regidor n'explica el funcionament:

"Hi ha molts de venedors fixos que ja tenen el seu espai assignat de cada setmana, però els eventuals que arriben els diumenges dematí esperen que s'hi presentin el tècnics perquè els indiquin l'indret que poden ocupar". Els curiosos que vagin a la plaça del Bestiar d'Inca els diumenges hi poden trobar des d'objectes d'antiquari fins als primers mòbils que sortiren al mercat, a més de plats i tassons, articles per a infants petits i roba usada a molt bon preu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.