algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
18°

Dos anys de presó per obres il·legals a Marratxí

Condemnen un contructor que aixecà un mur de marès, féu una piscina i “arrasà” 300 m2 de vegetació a unes parcel·les ubicades en una àrea protegida

La titular del Jutjat penal número 1 de palma, Concepción Moncada, ha condemnat el constructor Joan F. R. a 23 mesos de presó per una sèrie d'obres que ha realitzat a una àrea protegida de Marratxí sense autorització.
La jutgessa ha considerat provat que l'acusat realitzà des de l'any 1990 nombroses activitats constructives i d'edificació a els seus terrenys sense cap llicència o permís municipal. Joan F. R. ha estat condemnat per haver aixecat un mur de marès de 158 metres de llarg i 1,5 metres d'alcària, haver "arrasat" 300 metres quadrats de vegetació i haver construït una piscina en unes parcel·les de la seva propietat que són a l'Àrea Natural d'Especial Interès de la Garriga de Son Caulelles.

La magistrada ha destacat en la sentència "l'absolut menyspreu, no només contra l'administració competent en la matèria, sinó també contra els veïns", que ha demostrat el condemnat. De fet, l'acusació particular al judici fou exercida per l'advocada Neus Linares, en representaicó de l'Associació de Veïns Can Domingo. Aquests fets han estat considerats constitutius d'un delicte continuat contra l'ordenació del territori i per això l'acusat ha estat condemnat a gairebé dos anys de presó. No hi ingressarà, però, ja que no té antecedents penals.

Inhabilitació i reposició

A més, Joan F. R. ha quedat inhabilitat, també durant 23 mesos, "per a l'exercici de tota professió relacionada amb el sector de la construcció. Aquesta sanció és rellevant, ja que el condemnat és, precisament, constructor.
Però no quedarà aquí la condemna. L'acusat haurà d'afrontar, també, "la reposició de la finca a l'estat que tenia" abans de la construcció de la piscina, de l'aixecament del mur de marès i de la tala de vegetació. Pel que fa a la sanció econòmica, Joan F. R. ha estat condemnat a pagar una multa de 3.600 euros, a raó de 6 euros per dia durant un període de 20 mesos. El condemnat té encara fins a tres instàncies per recórrer la sentència, ja que podria apel·lar en primer lloc a l'Audiència Provincial de Palma; després al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i, finalment, al Suprem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.