algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Els treballadors de Casa Buades votaran demà el preacord arribat amb l'empresa

Els treballadors de Casa Buades votaran demà, entre les 13.00 i les 15.00 hores, el preacord arribat ahir entre el Comitè d'empresa i la direcció, que preveu la conservació de fins a 90 llocs de treball -quatre més que en l'última proposta- i una indemnització de 40 dies per any treballat, amb un límit de 33 mensualitats -nou més que en el passat oferiment-.

El representant de CCOO al comitè d'empresa, José Vega, ha comunicat que aquest matí es va celebrar una assemblea amb els treballadors per informar-los sobre els aspectes del principi d'acord.

Ja s'ha anomenat al personal de l'empresa que es troba en altres delegacions -com València, Catalunya o Madrid- i a les persones que estan a la Xina per motius de treball.

D'altra banda, ha indicat que els principals problemes d'aquest preacord són els que existeixen amb els treballadors a partir d'uns 48 anys ja que es troben en una «edat crítica».

Fonts de la negociació van informar ahir  que l'empresa assumeix el «compromís» de, per cada 100.00 euros de benefici que obtingui Casa Buades en els tres exercicis posteriors al 2009, oferirà un lloc de treball a un treballador que hagi causat baixa per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO).

D'aquesta manera, cinc d'aquests 90 llocs de treball es destinarien al centre logístic de l'empresa que es troba a València. Alhora, les mateixes fonts han revelat que Casa Buades té el compromís de mantenir la viabilitat de la companyia «un mínim de cinc anys», i, en el cas que es produís un altre expedient de regulació d'ocupació (ERO) abans d'aquesta data, les condicions serien les mateixes que les ofertes ara.

A més, van informar que la proposta inclou l'eliminació de totes les subcontractes, això és seguretat i neteja, i que els treballadors que continuarien a la fàbrica de Binissalem desenvoluparien tasques d'acabat de la gamma alta, així com els tractaments especials o de valor afegit.

L'última proposta feta per l'empresa al Comitè consistia en el manteniment de 86 llocs de treball, xifra que ampliava en 21 llocs de treball la proposta efectuada en el Pla de Viabilitat.

Casa Buades va anunciar en gener la presentació d'un ERO que afectava als 173 treballadors de la fàbrica per fer front a la caiguda «constant i continuada» de la demanda i davant de les «perspectives dolentes» de recuperació estimades per al 2009.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Fa feredat el desinterès de la societat per can Buades, o per la resta de la indústria illenca. Aquests individus fabriquen un material de griferia extraordinari i segurament, els llanterners i els particulars es barallen per posar griferia alemanya o tailandesa.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente