algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Acord entre Buades i el comitè d'empresa

La resta de treballadors votarà en referèndum l'acord que manté 90 llocs de feina

La direcció de Casa Buades i els sindicats arribaren ahir vespre a un principi d’acord per tal de mantenir la fàbrica a Binissalem, un acord que garanteix la conservació de 90 llocs de feina (85 a Binissalem i 5 a la Península) i que en les pròximes hores s’haurà de sotmetre en un referèndum al vistiplau de la resta de treballadors de la plantilla, segons confirmaren fonts properes a la negociació. La cúpula directiva i el comitè d’empresa es reuniren de nou ahir horabaixa amb l’objectiu d’arribar a un acord com més aviat millor. Contra tot pronòstic, quan passaven només 15 minuts de les nou del vespre i al cap de gairebé tres hores de reunió, els propietaris i els representants del comitè aceptaven mantenir 85 places a Binissalem, repartides en tots els departaments i internalitzant determinats serveis que ara duen a terme empreses externes, com poden ser la neteja i els treballs de seguretat.

Així, finalment el principi d’acord parla d’indemnitzacions d’un total de 40 dies per any fins a un màxim de 33 mensualitats (tres més de les que oferia l’empresa i tres menys de les que demanaven els treballadors). Tal com ja avançà aquest diari dissabte, s’ha arribat a un consens entre els sindicats i la direcció de Casa Buades per tal de mantenir fins a 90 empleats a la plantilla, com també per a la vigencia del pla de viabilitat, que serà de cinc anys a partir de la signatura de l’acord i nou d’un any, tal com havia proposat l’empresa fa tres mesos.

A més, la propietat es compromet que, en el cas que durant els propers tres anys obtingui beneficis, oferirà un lloc de feina als assalariats que s’hagin vist implicats en l’Expedient de Regulació d’Ocupació per cada 100.000 euros que hi hagi de guanys. Així, Casa Buades mantindrà un total de 90 treballadors, 85 dels quals quedaran a la fàbrica de Binissalem i els altres cinc a la Península, principalment al centre de logística de València. Tot i que el preacord ja té el vistiplau de tots els membres del comitè d’empresa, inclosos els representants sindicals d’UGT i CCOO, no serà vàlid fins que no el voti la resta d’empleats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.