algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Sense tren a Alcúdia?

Mobilitat avisa que si es bloqueja el corredor nord del tren, s'optarà per executar altres projectes com el d'Artà fins a Cala Rajada

"Si finalment no es pot executar el corredor nord per fer arribar el tren des de sa Pobla fins a Alcúdia, es duran a terme altres projectes, com la línia d’Artà a Cala Rajada i l’electrificació del tren des de l’estació de l’Enllaç fins a Manacor i fins a sa Pobla". Aquestes van ser les declaracions del conseller de Mobilitat del Govern, Gabriel Vicens, després de les dels polítics d’Alcúdia que aposten perquè el tren arribi pel corredor sud i es construeixi l’estació a prop d’Es Fogueró, just a la frontera entre el Port d’Alcúdia i la Platja de Muro.

El conseller va voler deixar clar que "tots els projectes estan en fase d’estudi i encara no hi ha res tancat, però des de Mobilitat no volem executar una actuació d’aquesta envergadura per dur el tren fins a Es Fogueró perquè durant vuit mesos a l’any ningú no l’utilitzarà".

Incongruència

A més, Gabriel Vicens, va demanar "coherència" als partits polítics que formen part del pacte del govern perquè tinguin la mateixa defensa en àmbit autonòmic i local. Amb aquestes paraules, el conseller es va referir a l’aposta del PSOE en el Govern que forma part de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i defensa el corredor nord i a l’actitud del PSOE local d’Alcúdia que forma part de l’equip de govern municipal amb UM i s’inclina pel traçat del tren des de sa Pobla per l’Albufera.

D’aquesta manera, el conseller de Mobilitat va explicar que "totes les infrastructures s’han de planificar bé i sempre s’han de basar en estudis tècnics rigorosos que s’han de complir". Per aquesta raó, Vicens va deixar clar que "no executarem un projecte que vagi en contra dels estudis de mobilitat, tècnics i ferroviaris que s’estan realitzant perquè no es poden fer obres arbitràries com es feia en la legislatura anterior".

"L’únic traçat possible que es contempla des de la Conselleria de Mobilitat és el corredor nord des de sa Pobla fins a Alcúdia, però ara estam en el moment de tramitar totes les alternatives i recollir tots els informes dels possibles traçats", segons Gabriel Vicens, que va recordar que "el traçat proper a ’Albufera té un impacte freu". El tram nord transcorre de manera paral·lela a la carretera general d’Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ciutadania ofesa, fa mes de 15 anys
Encara estam a l espera d un estudi seriós de les necessitats de mobilitat dels habitants de Mallorca. Sense un diagnòstic rigurós i contrastat no se sosté cap projecte proposat ni per la conselleria ni pels partits i ajuntaments. I el que no se sosté de cap manera és el tren d Artà, una tudada de doblers perquè no hi ha cap estudi que el justifiqui. Http://mallorcallevant.blogaspot.com
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente