algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Mal temps per a la fusta

L'Ajuntament de Manacor preveu la demolició de la nau de la cooperativa Reciclafusta per infracció urbanística, tot i la forta crisi actual

El pacte de govern PP-AIPC a l’Ajuntament de Manacor preveu la demolició de la nau de la cooperativa Reciclafusta, ubicada en el camí que du cap al cementeri, ja que té una infracció urbanística. Empresaris del sector de la fusta, el pulmó econòmic més important del municipi, han denunciat a aquest diari el fet que l’equip de govern es fixi amb la seva nau "amb la crisi que patim i amb l’esforç per al reciclatge que feim".

Sòl industrial

El regidor d’Urbanisme, Bernat Amer, confirmà ahir que la nau de Reciclafusta té un expedient d’infracció urbanística, "que pot acabar amb la seva demolició si no restitueixen la legalitat que hi havia anteriorment, ja que allò construït és il·legal". Segons Amer, "aquesta cooperativa no pot traslladar les seves instal·lacions allà on vulgui –abans estaven a la carretera Palma-Artà–, sinó que hauria d’anar al polígon industrial".

Per la seva banda, fonts del sector han manifestat a dBalears que la manca de sòl industrial a Manacor provoca que moltes indústries hagin de cercar-se la vida i treballar de manera precària per una manca d’espai que fa perillar el futur d’aquesta indústria. La cooperativa de fusters que gestiona els residus de la fusta es traslladà el passat 5 de maig al camí de Son Coletes, prop del cementeri.

Reciclafusta es creà l’any 2002 per iniciativa de l’Associació empresarial de la fusta de Balears i del Centre tecnològic balear de la fusta (Cetebal), amb l’ajuda de la Conselleria de Medi Ambient, que donà suport a 130 empreses del sector. El seu objectiu principal és donar sortida als grans volums de residus de fusta generats en aquest sector i intentar gestionar de la manera més correcta i econòmica possible els residus.

Amb tot, no són poques les empreses de la fusta que veuen en Reciclafusta una manera de contribuir a favor del medi ambient i de donar una sortida econòmicament digna als seus residus. Aquesta feina ha rebut el suport de la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca, que en diferents ocasions els ha dotat de contenidors de recollida.

16
Expedients.

El departament d’Urbanisme treballa amb 16 expedients de demolició per infracció urbanística. D’aquests, 15 es troben a Manacor i als seus voltants, mentre que l’altre s’ubica a Porto Cristo. La majoria són casetes d’eines convertides en habitatges, sobretot a la zona pròxima al molí d’en Sopa.

L’aposta pel reciclatge

La cooperativa Reciclafusta, dins la seva aposta pel reciclatge, optà fa uns mesos per baratar les seves instal·lacions al camí de Son Coletes. Des de l’Ajuntament, es donà paraula als empresaris del sector que se cercarien fórmules possibles per intentar que la nova obra disposàs de tots els permisos adients i necessaris o, en tot cas, legalitzar la seva situació atesa la importància econòmica d’aquest pulmó social. Amb tot, però, la realitat és que la infracció urbanística comesa du cap a la demolició si no es fa el promès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.