lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Catalina Soler dimiteix

La primera batlessa de la història de Felanitx abandona la política municipal després de tres mandats. Ara el seu fill que ha de néixer i la política autonòmica ocuparan el seu temps

Catalina Soler Torres (1972) formalitzà ahir vespre la seva renúncia al càrrec de batlessa de Felanitx. Després d’haver aconseguit dues majories absolutes, un fet històric al municipi, se’n va per donar pas al seu successor, Gabriel Tauler, i per centrar-se en el seu nou càrrec de coordinadora de comunicació i portaveu del PP i en el fill que ha de néixer en les properes setmanes. dBalears l'ha entrevistat.

Per què la vostra dimissió?
Doncs hi ha moments a la vida en els quals s’ha de saber prioritzar. No puc atendre l’Ajuntament com jo voldria, ja que la meva situació personal juntament amb altres feines no em deixen dedicar les 24 hores del dia al poble de Felanitx com he estat fent fins ara. Som molt exigent amb mi mateixa i amb els meus i ara no puc demanar allò que jo no puc complir.

Però tan sols duis un any com a batlessa en aquest nou mandat...
La veritat és que no vull donar el gust a l’oposició de criticar-me quan estigui de baixa maternal dient que el poble està paralitzat. No vull ser un element per frenar ningú. El relleu a la batlia en benefici de Biel Tauler era una cosa programada que s’havia de fer tard o prest. Així, ara Biel serà el batle amb un bon equip que estarà a les seves ordres.

Que aportarà Tauler?
Biel Tauler aportarà experiència, un punt de vista nou, noves idees i molta il·lusió. Hem de recordar que començàrem junts dins les Noves Generacions de Felanitx el 1995, aleshores jo n’era la presidenta i ell el secretari. Quan em vaig presentar el 1999 ja va venir a la meva llista, el 2003 fou el meu número tres i el 2007 ja anava de dos. Per això crec que els seu nomenament no suposarà cap ruptura dins la línia que hem seguit fins ara. Serà un batle fantàstic per Felanitx.

Com creis que funcionarà el seu equip?
Encara que hi hagi gent nova, confii plenament en ells perquè la candidatura de 2007 és molt bona i té el suport de tots. Davant la meva absència crec que creixeran i demostraran la seva vàlua.

Missió complida?
Encara que he dut a terme molts projectes com el polígon industrial, la via de circumval·lació de Portocolom, l’escola de música, el centre de salut... me’n vaig amb dos compromisos que no he complit: l’aprovació definitiva de les Normes Subsidiàries i la inauguració de la ronda de Felanitx. Són dos deutes que assumesc.

El millor moment i el pitjor en aquests cinc anys?
El millor ha estat el tracte humà amb els veïns i el pitjor la pèrdua de la majoria absoluta amb el pas d’una regidora al Grup Mixt. Dels moments bons i dels dolents sempre se n’ha de treure l’experiència positiva.

Hi ha qui dirà que abandonau per les causes judicials que hi ha obertes contra vós?
Que diguin allò que vulguin. El que està clar és que de les cinc causes que tenia obertes quan em vaig presentar el 2007, tres ja estan tancades. Ara sols falta el tema de les llicències i el dels Cavallistes, que també s’arxivaran.

Com afrontau la vostra nova etapa?
Amb molta il·lusió. Vull agrair a Rosa Estaràs la confiança que ha dipositat en mi, a l’igual que vull agrair a Andreu Riera, expresident del Partit Popular de Felanitx, que hagués confiat en mi. Després del congrés tan sols queda fer molta feina i sumar el màxim de persones, encara que no puguem obligar ningú a afegir-se al nostre projecte si no ho volen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan forteza, fa mes de 15 anys
Ja era hora que se'n anés, ha fet mol de mal al poble
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente