nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Cas cavallistes: el TSJIB obre les portes al possible judici

El magistrat dicta un acte perquè es presentin els escrits d'acusació o arxivament contra els imputats

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha obert les portes a la possible celebració del judici del cas Cavallistes. El magistrat instructor del cas, Antoni Monserrat, ha dictat un acte perquè en el termini de deu dies es presentin els escrits d’acusació o d’arxivament de la causa per part de les acusacions fiscal i popular. Un cop presentat l’escrit d’acusació hauran de ser els missers defensors dels imputats els qui presentin el seus escrits.

En l’acte del magistrat Monserrat, l’alt tribunal considera que hi ha prou indicis com per imputar delictes de falsedat documental a 11 càrrecs o excàrrecs locals de l PP (entre batles i tinents de batle).

El cas està en mans del TSJIB a causa que una de les imputades, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, és aforada per la seva condició de diputada al Parlament balear. Això fa que no pugui ser processada per un jutjat penal ordinari.

El principal imputat en la causa és l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal, que es féu construir un xalet presumptament il·legal i hauria intentat donar-li aparença de legalitat a través dels certificats suposadament falsos expedits pels seus companys de partit imputats en aquesta causa.

Els 13 acusats
L’exbatle demanà als càrrecs ‘populars’ que acreditassin l’existència de l’Agrupació Cavallista de ses Salines per declarar-la una entitat d’interès general amb seu al suposat xalet il·legal de Vidal.

Els membres del PP haurien expedit certificats assegurant falsament que l’associació havia actuat des de 1994 a les seves respectives localitats.

Així, a banda de l’exbatle Sebastià Vidal i la batlessa i diputada Catalina Soler, els altres nou ‘populars’ imputats són: el batle de Santanyí, Miquel Vidal; el batle de Selva, Joan Rotger; el batle de Montuïri, Gabriel Matas; l’exbatle de Campos Andreu Prohens; el tinent de batle d’Inca Joan Rubert; l’exbatle de Santa Margalida Antoni del Olmo; el tinent de batle de Llucmajor Joan Jaume; l’exprimer regidor de Lloret Joan J. Ramis, i l’exbatle de sa Pobla Antoni Serra.

A més a més, també estan presumptament involucrats en el cas Cavallistes dos funcionaris: l’exzelador de ses Salines Sebastià Escales i el secretari de l’Ajuntament de Campos, Sebastià Portell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ex socialista, fa mes de 15 anys
Aixo es una persecusió politica amb tota regla. La justícia deberia ésser objectiva

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente