algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La carretera de Caimari a Lluc tindrà nou hectàrees de tallafoc per a la prevenció d'incendis

La carretera de Lluc a Caimari tindrà fins a 9 hectàrees de tallafoc, faixes de terreny netejades de vegetació, amb l'objectiu de prevenir incendis forestals a la Tramuntana. Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Conselleria de Medi Ambinet del Govern i el departament d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, amb la qual, a més de millorar la preservació dels boscs, es vol dotar de més seguretat les carreteres de l'Illa, ja que en cas de vent evitarà la caiguda d'arbres en situació delicada i millorarà la visibilitat als revolts més tancats, característics de la Tramuntana. Amb data d'avui ja hi ha 7 hectàrees que tenen un tallafoc i se'n preveu una segona fase per a 2009 en la qual el total abastat serà de 23 hectàrees.

Per la seva banda el batle de Selva, Joan Rotger, agraí la col·laboració de les dues institucions per millorar la seguretat de la carretera i dels boscs de la zona. En la mateixa línia es manifestà el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pasqual, que assegurà que «esperam podem tirar endavant altres projectes conjunts amb Medi Ambient».

El conseller d'aquesta àrea, Miquel Àngel Grimalt, també explicà que «l'experiència de treballar de manera conjunta amb Carreteres ha estat molt profitosa», i precisà que enguany es tenen previstes 282 hectàrees de tallafocs a les Illes, de les quals ja n'hi ha 131 d'enllestides. Grimalt manifestà que «ara ens haurem d'aturar, ja que per juny preparam la campanya de prevenció d'incendis forestals, però després continuarà la creació de tallafocs».

Amb referència als incendis forestals, Grimalt assenyalà que «tot i que allò ideal seria que no n'hi hagués cap, enguany només se n'han registrats 30 de petits i esperam que la xifra final sigui semblant a la de l'any passat, en què es cremaren 121 hectàrees».

Grimalt recordà que la mitjana d'hectàrees calcinades dels darrers anys era de 400, i per tant «de moment ha disminuït molt la xifra i n'estam molt satisfets, encara que hem de continuar fent feina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.