algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

#Correllengua2022 | 23 d'abril: Segueix la flama de la llengua en directe aquí

Joves de Mallorca per la Llengua recupera la seva activitat més emblemàtica, el Correllengua, celebrat per primera vegada el 1995, consistent en dur la flama de la llengua amb un sistema de carrera de relleus a l'estil de la flama olímpica.

A l'edició 2022, la flama de la llengua recorre, durant els dies 22, 23 i 24 d'abril, 26 municipis de Mallorca.

POLLENÇA

La segona jornada del Correllengua ha començat a les 9.30 hores a Pollença. Tot i la pluja, Ariadna Llobera ha estat l'encarregada de llegir el manifest i els voluntaris han iniciat el periple que aquet dissabte recorrerà la flama per la llengua.

ALCÚDIA

La segona aturada de la jornada ha estat Alcúdia. Desenes de persones han rebut la flama per la llengua en una gran festa plena d'emoció i reivindicació. L'encarregada de llegir el manifest ha estat Natàlia Ventanyol.

MURO

La flama per la llengua ha arribat a Muro devers el migdia. Els corredors han estat rebuts per la colla de dimonis que han animat aquesta nova etapa de la festa per la llengua. Els murers no s’han volgut perdre aquesta cita reivindicativa. Ha llegit el manifest Francisca Aina Cifre.

LLUBÍ

El mal temps no ha pogut apagar la flama per la llengua. La següent aturada ha estat el poble de Llubí. Petit i grans han rebut amb emoció el relleu de la flama i han gaudit de la festa dedicada al català. Un mostra més del compromís dels llubiners i llubineres.

MARIA DE LA SALUT

El següent itinerari del recorregut ha estat Maria i la recepció de la flama ha estat espectacular. Un grup de genets a cavall han recollit el testimoni. A més, hi han participat el grup de dimonis del poble. Una fila de nins i nines ha transportat la flama fins al centre del municipi. Tota una festa. Han llegit el manifest Caterina Ferriol i Luis Caliu.

PETRA

El següent recorregut de la flama de la llengua ha estat Petra. Desenes de persones han participat en la jornada reivindicativa del Correllengua i la flama ha estat acompanyada pels xeremiers del poble. Ha llegit el manifest Maria Esperança Calafat.

SANT JOAN

La següent aturada ha estat el poble de Sant Joan. Desenes de veïnats, grans i petits, han participat en la festa del Correllengua duent la flama al centre del municipi. Tothom anava abillat amb la samarreta vermella de la trobada reivindicativa. El manifest ha estat llegit per un grup de membres de l’OCB de Sant Joan.

MONTUÏRI

L'arribada de la flama per la llengua a Montuïri ha estat tot un èxit. Desenes de veïnats han participat en aquesta edició del Correllengua. La flama ha estat rebuda pels xeremiers que han fet ressonar ben fort l'esperit reivindicatiu de la jornada. El manifest, en aquest cas, ha estat llegit per Maria Antònia Rigo.

ALGAIDA

La segona jornada del Correllengua 2022 ha acabat a Algaida. Els veïnats del poble han rebut amb emoció l’arribada de la flama per la llengua. Petits i grans han gaudit de la festa que ha acabat amb una gran ballada popular. El manifest ha estat llegit per Maria Coloma Fiol. Demà diumenge tindrà lloc la tercera i definitiva etapa d’aquesta històrica i reivindicativa trobada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nosferatu, fa dervers d'un any
Que la flama de la nostre llengua no s'apagui mai! Molt ben fet.
Valoració:3menosmas
Per Visca el jovent, fa dervers d'un any
Quin orgull de jovent tant participador, il·lusionador i il·lusionant !
Valoració:3menosmas
Per Catalans, abans que res!!, fa dervers d'un any
Lluitar per la llengua i cultura catalanes és l´objectiu primer. Som-hi tots!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente