cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

S'estableix un aforament màxim del 40% en els estadis de futbol i del 30% en les pistes de bàsquet

186795

El Ministeri espanyol de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, establir un aforament màxim del 40% en els estadis de futbol per als partits que es disputin durant el mes d'agost i del 30% en les pistes de bàsquet, en ser recintes tancats.

Així ho ha explicat la ministra Carolina Darias en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on s'ha aprovat aquest decàleg que, a més dels aforaments, recull mesures relacionades amb la distància interpersonal, els accessos escalonats, la mobilitat dins del recinte, l'ús obligatori de la màscara i la prohibició de fumar i de consumir begudes o menjars.

D'aquesta manera, el Govern espanyol i les comunitats autònomes han establert aquesta sèrie de mesures per al retorn del públic als estadis durant el mes d'agost, quan està previst l'inici de la Primera i Segona Divisió de futbol, així com de l'ACB de bàsquet.

Serà a finals d'agost quan el Consell Interterritorial torni a debatre si actualitza o no aquestes mesures relacionades amb l'aforament de les competicions esportives d'alt nivell.

Controlar desplaçaments

El que pretenen les comunitats autònomes i el Govern espanyol amb aquests aforaments és controlar els desplaçaments de les aficions dels equips que juguin fora de casa, segons ha reconegut la ministra Darias en la roda de premsa posterior a aquesta reunió.

Per això, es demana a les comunitats autònomes i als clubs de futbol i bàsquet que siguin els abonats i el públic local els qui tenguin preferència per a acudir a aquests estadis i evitar així la mobilitat dels seguidors que vulguin veure al seu equip fora de la seva ciutat.

En qualsevol cas, aquest decàleg de mesures per al retorn del públic al futbol i al bàsquet no ha comptat amb cap vot en contra per part de cap comunitat. Només el País Basc s'ha abstingut en la votació d'aquest document, però ha estat, segons ha assegurat la ministra, per un tema competencial encara que estaven d'acord amb les mesures.

Així mateix, sobre l'obligatorietat d'aquest decàleg, Darias ha assenyalat que es tracta d'un acord que ha comptat amb la unanimitat dels membres del Consell Interterritorial i que per tant «serà objecte de compliment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.