muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
15°

Bernat Joan i Marí parlarà sobre actituds lingüístiques i ús social al Fòrum OCB d'aquesta setmana

183669

El Fòrum OCB, iniciativa de l'Obra Cultural Balear, ja és tot un referent en el debat polític i social de la nostra terra. Rafel Borràs, Miquel Sellarés, Quim Torra, Carles Fenollosa, Enric Marín, Joan Manuel Tresserras, Carme Junyent... són alguns dels ponents que han protagonitzat les darreres edicions d'aquest fòrum.

Cada dijous durant els mesos de març a juliol, l'Obra Cultural Balear obre un espai a les seves xarxes socials al debat i a la reflexió sobre els eixos en què treballa: llengua, cultura i país. I enguany també sobre les Germanies en commemoració del 500 aniversari.

Aquest dijous, 13 d'abril, és el torn de Bernat Joan i Marí, (Eivissa, 1960). Doctor en Filologia Catalana, sociolingüista. De llarga vocació europeista, ha estat diputat al Parlament Europeu per la Coalició per l’Europa dels Pobles (2004-2007), secretari general de l’Aliança Lliure Europea (2006-2008), membre del Consell Català del Moviment Europeu, integrant de la Network to Promote Language Diversity (NPLD), director del think tank Languages and Speakers for a Diverse Europe (LASDE) i membre del comitè científic de la Fundació Maurits Coppieters.

Entre els seus assaigs sobre Europa, hi trobam Una altra Europa és possible (Barcelona, 2004), Els catalans davant la Constitució europea / The Catalans before the European constitution (Brussel·les, 2005), Projecte Ecolingüística / Ecolinguistics Project (Brussel·les, 2005) i Política i planificació lingüística a la Unió Europea / Language Planning and Language Policy in the European Union (Brussel·les, 2006). Ha publicat a Lleonard Muntaner Editor dos assaigs sobre la política a les Illes Balears: Balears passa pàgina. El canvi necessari (Palma, 2007) i (Re)pensar el nacionalisme a Mallorca (Palma, 2008).

El programa sencer de conferències consta d'un total de 20 sessions repartides entre els dijous d'entre el març i el juliol. Les sessions passades (amb Guillem Morro, Catalina Amengual, Tomeu Martí Toni Gisbert, Toni Lluís Reyes, Antoni Rodríguez, Maria Margalida Perelló i Isidor Marí) es poden recuperar al canal de YouTube de l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.