algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Diari de Balears compleix 25 anys i ho celebrarà durant tot l'any amb 25 noves iniciatives

183301

Aquest dissabte, primer de maig de 2021, la capçalera Diari de Balears compleix 25 anys. Es compleix un quart de segle des d'aquell primer de maig de 1996, quan la rotativa d'Hora Nova imprimia el primer exemplar de la nova etapa del diari que havien elaborat els components de l'entusiasta primera redacció del diari encapçalada pel qui en seria el director durant 17 anys, Miquel Serra i Magraner.

Diari de Balears és la capçalera més important de la història de la premsa en català a les Illes Balears. El 1996, per iniciativa d’Hora Nova va néixer la nova capçalera Diari de Balears, el primer periòdic escrit en la llengua pròpia de les Illes. Dos anys més tard s'impulsava el projecte electrònic de Diari de Balears, convertint-se en un dels mitjans pioners de les Illes Balears en aquest àmbit.

dBalears, 25 anys, 25 noves iniciatives

Aquest dissabte, primer de maig de 2021, la capçalera Diari de Balears compleix 25 anys i a partir d'aquest moment i fins a final d'any, dBalears posarà en marxa 25 noves iniciatives per celebrar aquesta fita històrica de la premsa en català a les Illes Balears.

Les noves iniciatives són les següents:

- Actualització del logotip. En els propers dies s'estrenarà la nova actualització del logotip feta per un dels dissenyadors més reconegut de Mallorca.

- Nova portada d'informació esportiva. dBalears recuperarà la informació i l'anàlisi del món de l'esport de les Illes Balears.

- Nova portada d'informació cultural. En les properes setmanes es potenciarà la informació de l'àmbit cultural que comptarà amb una portada pròpia.

- Nova campanya de publicitat del diari. Aprofitant el 25 aniversari, dBalears posarà en marxa una campanya publicitària innovadora dirigida a convidar nous lectors.

- Obra d'art commemorativa. Per celebrar el 20è aniversari del diari, l'artista Joan Bennàssar va donar una obra que va ser la coberta de l'edició especial en paper. Pels 25 anys es prepara una iniciativa similar.

- Festa dels 25 anys i lliurament del premi Primera Plana. Quan les condicions sanitàries ho permetin es farà la festa dels 25 anys del dBalears.

- Jornades sobre comunicació. Es preparen unes jornades de reflexió sobre comunicació i llengües minoritzades.

- Edició de marxandatge commemoratiu.

- Edició especial en paper sobre els 25 anys.

- Edició d'un llibre que resumirà l'evolució del dBalears com a primer diari en català a les Illes.

- Auca amb la història del dBalears.

- Documental sobre els 25 anys de Diari de Balears

Programa especial d'Ona Mediterrània.

Dos nous volums de la col·lecció de Quaderns d'Ona Mediterrània – dBalears.

Llibre amb una selecció d'articles de Rafel Crespí.

Vi commemoratiu 25 anys.

Sèrie d'entrevistes a 25 joves menors de 25 anys. A partir de la propera setmana dBalears publicarà entrevistes a persones nascudes després de a sortida de Diari de Balears i els interrogarà sobre els seus hàbits quant a informació.

Llibre recull de poesia de joves poetes.

Activació de noves xarxes. dBalears és el tercer diari més influent i amb més seguidors a les xarxes virtuals. Ben aviat irromprà a Instagram.

Reedició d'alguns col·leccionables editats per Diari de Balears

Nova sèrie de vídeos 'MallorCaNostra'. Durant el confinament, dBalears va convidar els seus lectors a proposar idees a implementar després de la pandèmia. L'èxit de la iniciativa ens convida a repetir-la.

- Recuperació de les enquestes als lectors. A partir del proper diumenge, dBalears recupera les enquestes setmanals als seus lectors sobre qüestions d'actualitat.

Incorporació de noves columnistes al diari

Nova secció dedicada a l'economia KM0

Concert commemoratiu dels 25 anys del Diari de Balears. La celebració del primer quart de segle del diari culminarà amb un concert per als lectors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 2 anys

Per molts d'anys i gràcies per la feina que feis!

Valoració:5menosmas
Per miracle, fa mes de 2 anys

Enhorabona i molts d'anys a tota la gent que fa possible aquest petit miracle que és dBalears.

Valoració:8menosmas
Per M, fa mes de 2 anys

Molts d'anys al dBalears, molts d'anys als redactors i molts d'anys als lectors.
Que en cumpliguem molts més.

Valoració:9menosmas
Per balmany, fa mes de 2 anys

Sa vida del "Baleares" no comença fa 25 anys, sinó molt de temps enrere. No reconèixer-ho es minvar est valors o qualitats de tantes persones, quasi totes mortes, que amb so seu treball i dedicació, ideologies apart, s'arriba an es moment actual. Pareix que hi ha coses que se volen oblidar. Ningú pot fugir de sa seva pròpia ombra. en lo bo i en lo que no heu és tant. Es passat sempre torna. Amb tants de projectes será gros. De totes maneres, que pogueu cumplir altres 25 amb salut.
Per cert, per jo millor en Bennassar pare que es fill. Cuestió de gusts.

Valoració:-3menosmas
Per Llull, fa mes de 2 anys

Felicitats, dBalears!
Per molts anys més!!!

Valoració:13menosmas
Per de tota lògica, fa mes de 2 anys

Amb la llengua diferent del castellà, es té consciència de pertanyer a un país diferent.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente