cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Mallorca manté el tancament d'interiors de bars i restaurants dues setmanes més

Isaac Buj - Europa Press

A partir d'aquest dilluns Mallorca manté tancats, almenys, dues setmanes més els interiors dels bars i restaurants a l'espera de l'evolució dels contagis de la Covid-19 després de la Setmana Santa.

Les Balears recuperen aquest dilluns les mesures aprovades abans que entressin en vigor les acordades per al període de Setmana Santa. El Govern aixeca, per tant, el tancament perimetral de les Balears tot i que manté els controls en ports i aeroports.

A més, l'executiu torna a permetre reunions socials i familiars de sis persones de fins a un total de dos nuclis de convivència.

Per illes, Mallorca i Formentera continuen en nivell 2 d'alerta sanitària i Eivissa passa al mateix nivell per l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. Menorca, en canvi, continua en nivell 1.

Bars i restaurants

Atenent la situació epidemiològica de cadascuna de les illes, s'han establert diferents restriccions. Així, a Mallorca i Eivissa l'interior de bars i restaurants continua, almenys, dues setmanes més tancat.

A l'exterior, als bars i restaurants de Mallorca i Eivissa es poden reunir un total de quatre persones per cada taula de fins a dos nuclis de convivència. El tancament de la restauració és a les 17.00 hores a les dues illes.

Formentera, en canvi, tot i estar en nivell 2 d'alerta sí que pot obrir a partir d'aquest dilluns l'interior dels seus bars i restaurants, amb un aforament limitat al 30 per cent i quatre persones per taula de fins a dos nuclis de convivència. El tancament dels interiors ha de ser en la menor de les Pitiüses a les 17.00 hores.

A les terrasses, els bars i restaurants de Formentera poden obrir fins a les 18.00 hores a un 50 per cent del seu aforament. A les taules es poden asseure fins a quatre persones de fins a dos nuclis de convivència.

Menorca també pot obrir els interiors i exteriors dels seus bars i restaurants. En els interiors, que poden obrir fins a les 17.00 hores, es permet un aforament del 50 per cent i les taules poden ser ocupades per quatre persones de fins a dos nuclis de convivència.

Als exteriors es permet el cent per cent d'aforament i l'obertura és fins a les 22.00 hores, a excepció de divendres, dissabtes i vigílies de festius, quan han de tancar a les 18.00 hores. Les taules es poden ocupar per sis persones de fins a dos nuclis de convivència.

Comerç i grans superfícies

Respecte a la situació del comerç, a partir d'aquest dilluns 12 d'abril, a Mallorca es permet un 75 per cent d'aforament i el tancament ha de ser a les 20.00 hores -excepte essencials-.

Els centres comercials de Mallorca, en canvi, tenen limitat el seu aforament al 50% de capacitat. Els dissabte i diumenges de lliure obertura aquesta es redueix encara més, fins al 30 per cent d'aforament. Els diumenges i festius de no lliure obertura han de romandre tancats.

En la mateixa línia, Eivissa pot obrir el seu comerç al 75 per cent de capacitat i els centres comercials al 50 per cent. El tancament ha de ser a les 20.00 hores -excepte essencials-. L'illa menor de les Pitiüses, Formentera, també pot obrir el seu comerç al 75 per cent d'aforament i tancar a les 20.00 hores -excepte essencials-.

Menorca, per la seva banda, pot obrir les seves botigues i comerços fins a les 22.00 hores --excepte essencials- amb una capacitat del 75 per cent i del 50 per cent en grans superfícies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris