nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

[VÍDEO] Aina Quintana: «Necessitam una República mallorquina feminista on l'erradicació de les violències masclistes sigui una qüestió d'estat»

La portaveu de l'entitat Mallorca Lliure, Aina Quintana, ha volgut destacar que durant el confinament l'atenció a víctimes de violència de gènere a les Balears ha augmentat un 16%. «Ara és el moment de qüestionar si el model actual és suficient o és necessari canviar-lo», ha remarcat.

«Necessitam recursos, eines i més sobirania. Necessitam una República mallorquina feminista on l'erradicació de les violències masclistes sigui una qüestió d'estat, on la perspectiva de gènere estigui present a totes les administracions, on la coeducació sigui una realitat, on es diguin a terme polítiques actives per aconseguir la corresponsabilitat entre homes i dones en el treball domèstic i de cura, on es treballi per acabar amb la bretxa salarial del 13%, la segregació sexual de les professions i el sostre de vidre, on les dones puguin envellir dignament amb pensions públiques que reconeguin el treball no remunerat, on les dones siguin presents de manera real en àmbits públics, mitjans de comunicació, política, universitats... i on es garanteixin tots els drets sexuals i reproductius de les dones lesbianes i trans».

Sobre la iniciativa #MallorCaNostra

El Diari de Balears ha llançat aquesta nova iniciativa oberta a la participació dels lectors del diari i dels representants de la societat civil batiada amb el nom de #MallorCaNostra.

Es tracta d'una proposta que convida els lectors del dBalears a pensar i fer propostes de com volen que sigui Mallorca després de la crisi del coronavirus i que també està oberta a idees més globals.

La proposta als lectors

Tens alguna idea, alguna proposta, algun desig? Explica'l en un vídeo i entre tots farem que sigui una mica més possible.

1 – Enregistra amb el teu mòbil o l'ordinador, un vídeo, en horitzontal, d'un màxim d'un minut. Explica quina idea desig o proposta tens per a millorar Mallorca.

2 – Envia'l al correu: mallorcanostra.dbalears@gmail.com

3 – El publicarem a dBalears i el difondrem per OnaMediterrània i entre tots aconseguirem que Mallorca, Ca Nostra, sigui millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Spray a tope! O fulleta d´afeitar, fa mes de 3 anys

Si l´espray és efectiu, llavors ja ho aclarirem!
Val més pagar les conseqüències d´un espray que pagar les conseqüències d´una manada que queda en llibertat per a tornar-hi...

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

"República mallorquina feminista".
Fantástico.
Hay tantas formas de gobierno como personas, claro que sí.
Como los culos, que todos tenemos uno.

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

Aquesta dona vol una república mallorquina. ¿I això com es menja?. Hauria explicar-ho.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Jo veig que la violencia masclista és tan desproporcionada que no entenc que a les dones no se les permeti de portar al menys, un spray d'auto defensa.
Començant perque als homes denunciats, no se'ls aplica de manera efectiva un allunyament més segur que els tres o quatre cents metres, que, aixó encara em sembla més ridicul davant les conseqüències viscudes.

Valoració:3menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Pepe!!!
Feminisme és el mateix que dir igualtat de gènere, a veure si anem assabentant-nos d'una vegada...

Valoració:4menosmas
Per pepe, fa mes de 3 anys

0 medidas para solucionar los problemas de los hombres.
¿Donde están las medidas feministas si solo se mira por el bien del género femenino?

Valoració:0menosmas
Per antoni pal, fa mes de 3 anys

Molt bona aquesta jove! Perquè després diguin que no tenim talent a Mallorca.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente